Presedintele filialei maramuresene a PRM, Emil Marinescu, a fost dat afara din partid pentru ca si-a permis sa critice prestatia lui C.V. Tudor la sedinta din Parlament in care a fost condamnat comunismul.

Decizia de excludere a fost comunicata printr-un comunicat sec, fara sa se ofere detalii despre motivele care au stat la baza acesteia. Presedintele PRM Maramures s-a aratat si el surprins de aceasta informatie si spune ca nu a primit nimic oficial in acest sens. „Nu pot sa comentez nimic, deocamdata, deoarece nu am primit nimic oficial. Am inteles ca nici macar pe site-ul partidului nu se afla nici o informatie in acest sens. Trebuie sa vad daca este adevarat. Oricum sint foarte surprins. Daca se va dovedi ca este adevarat, sint decis sa depun o contestatie la comisia de etica, deoarece nu mi se pare firesc sa fie luata o astfel de decizie, fara ca eu sa aflu", a declarat Emil Marinescu.

Liderul PRM Maramures a criticat, intr-o emisiune televizata, atitudinea lui Corneliu Vadim Tudor din Parlament, atunci cind presedintele Traian Basescu a citit o declaratie prin care condamna comunismul. De altfel, Emil Marinescu a fost amenintat cu excluderea din partid si la mijlocul lunii noiembrie, atunci cind conducerea centrala l-a criticat pentru ca nu a fost in stare sa faca abonamente la ziarul partidului, „Tricolorul".

Prin excluderea lui Marinescu, PRM va pierde si postul de vicepresedinte al Consiliului Judetean Maramures.