Potrivit Memorandumului de finantare, semnat intre Comisia Europeana si Guvernul Romaniei, finantarea proiectului se va face din fonduri nerambursabile ale programului ISPA, completate cu un imprumut de la Banca Europeana de Investitii si de la Banca
Potrivit Memorandumului de finantare, semnat intre Comisia Europeana si Guvernul Romaniei, finantarea proiectului se va face din fonduri nerambursabile ale programului ISPA, completate cu un imprumut de la Banca Europeana de Investitii si de la Banca Europeana de Dezvoltare, dar si cu fonduri de la bugetul de stat. Grantul primit de la UE este de peste 70.000 de euro, iar proiectul va costa in totalitate aproximativ 230-240 de milioane de euro. Lucrarile vor fi realizate de consortiul grec format din AKTOR SA si ATHENA SA.
Prezenta la inaugurarea lucrarilor, ministrul mediului, Sulfina Barbu, a declarat ca reabilitarea statiei de epurare este "cel mai important proiect de mediu din Romania". Ministrul a explicat ca, dupa ce statia va fi reabilitata, se va reduce atat poluarea Dunarii, cat si a Marii Negre, tinand cont de faptul ca, in prezent, apele pluviale se varsa direct in Dambovita si in Arges. De asemenea, aproximativ 8000 de locuitori din satele Catelu, Glina si Manolache vor fi racordati la reteaua de apa potabila si vor beneficia si de canalizare. (M.S.)


Despre autor:

Ziua

Sursa: Ziua


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.