Printre nenumaratele taxe si impozite pe care municipalitatea craioveana le percepe de la contribuabili se afla si o taxa pentru "inregistrarea, la cerere, in actele de stare civila, a schimbarii numelui si a sexului".
Potrivit Ecaterinei Muresan, angajata in cadrul Serviciului Public Comunitar de Evidenta a Populatiei (SPCEP) Craiova, cei care vor sa-si schimbe sexul vor trebui sa plateasca o taxa extrajudiciara de timbru, majorata cu 5 lei noi. "Este o taxa extrajudiciara de timbru. E vorba de acele persoane care fac o operatie de schimbare de sex. Se majoreaza de la 10 la 15 lei, dar pana acum nu am avut nici o solicitare in acest sens", a afirmat Ecaterina Muresan, de la SPCEP Craiova.
Edilii craioveni reduc insa taxele atunci cand vine vorba de casatoriile angajatilor primariei sau ale consilierilor locali. Astfel, angajatii municipalitatii si copiii acestora pot beneficia de oficierea casatoriilor la sediul primariei contra sumei de 30 de lei (300.000 ROL). De acelasi tarif beneficiaza si consilierii locali si copiii acestora. (Mediafax)