Din cauza inundatiilor, unul dintre maluri s-a surpat, existand riscul sa afecteze Biserica Crestina Penticostala, dar si cateva locuinte din aval. Primaria a promis fonduri pentru construirea unui zid de protectie, insa principalul coordonator de cr
Din cauza inundatiilor, unul dintre maluri s-a surpat, existand riscul sa afecteze Biserica Crestina Penticostala, dar si cateva locuinte din aval. Primaria a promis fonduri pentru construirea unui zid de protectie, insa principalul coordonator de credite, primarul Stetcu, nu i-a alocat niciodata. Enoriasii au pus mana de la mana si s-au apucat singuri de treaba. Au sapat un metru sub nivelul apei, pe o lungime de circa 35 m si au turnat un zid de 1,5 m latime si 2,3 m inaltime. Lucrarile au costat aproximativ 320 de milioane de lei vechi, toti banii provenind de la enoriasii penticostali. Asa cum sustin cativa localnici, dupa ce ca n-a ridicat un deget pentru a proteja populatia impotriva inundatiilor, primarul Stetcu ar fi reclamat la Apele Romane initiativa oamenilor. "O comisie de la Ape a venit sa vada despre ce este vorba, ne-a declarat unul dintre gospodarii direct implicati in ridicarea zidului de protectie. Ne-au amenintat cu amenzi, dar nu intelegem de ce. Noi n-am facut altceva decat sa consolidam malul, pentru a ne proteja biserica. Interesant e ca nimeni nu se sinchiseste de un magazin mixt, cu restaurant, din orasul Borsa, unde s-a construit o terasa pe luciul de apa, pana aproape de mijlocul Viseului. De ei nu se leaga nimeni." Inspectorii care au descins la Moisei sunt Vasile Pop si Ioan Schiopu. (D.C.)


Despre autor:

Ziua

Sursa: Ziua


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.