„Cotidianul" recomanda ultimul album Faithless, pentru mesajul angajat social si pentru colaborarile cu Robert Smith (The Cure) si cu Dido.

„To All New Arrivals" este cel de-al cincilea album marca Faithless, care a aparut ca o urmare a succesului surprinzator al compilatiei „Forever Faithless", vinduta in peste un milion cinci sute de exemplare intr-un timp-record, si a turneului de promovare a materialului. De data asta, vocalistul Maxi Jazz, compozitorul si coproducatorul Rollo si sclipitoarea Sister Bliss au lovit cu beaturile lor in saracia extrema, terorism, problemele legate de imigratie si haosul din Orientul Mijlociu, ceea ce a facut ca „The Observer" sa afirme: „«To All New Arrivals» te face sa te simti ca la o intilnire a membrilor Greenpeace gazduita de Eurythmics".

Ceea ce face acest album diferit de restul materialelor Faithless este diversitatea pieselor si a invitatilor speciali. Reversul medaliei consta in ruperea de ritm si inconsistenta. Piesa de rezistenta a albumului este, fara doar si poate, „Spiders, Crocodiles&Kryptonite", in care regasim un sample din „Lullaby" (The Cure), piesa care-ti da fiori pe sira spinarii in intro si-n partea in care Robert Smith intervine si care te baga intr-o stare zen o data cu interventia lui Maxi Jazz. „Last This Day" este o piesa emotionanta, iar vocea lui Dido apasa fara ezitari pe butoanele mai sensibile ca niciodata in aceasta perioada declarata de toti psihologii drept cea mai deprimanta din an, sarbatorile de iarna. Tot ce va ramine de facut este sa va dregeti cu „Hope And Glory" sau „The Man In You".

Albumul contine 11 piese, iar titlul are intr-o oarecare masura de-a face cu faptul ca Rollo a devenit tata cu citeva luni in urma, iar Sister Bliss a nascut in timpul inregistrarilor. Maxi Jazz a fost imediat de acord cu acest titlu, poate datorita credintei sale budiste sau poate tocmai pentru ca parintii lui au facut parte dintre „nou-venitii" in Marea Britanie din anii ’50. Toata lumea, de la fani pina la criticii de muzica si membrii trupei, e de acord ca „To All New Arrivals" este cel mai bun album Faithless din cele cinci lansate pina in prezent. (I.C.)