Seful structurii de securitate a OPSPI din cadrul Ministerului Economiei a fost retinut de procurorii anticoruptie din Brasov.

Procurorii de la DNA Brasov il cerceteaza pe Sorin Crivat, fost sef al Corpului de Control al Ministerului
Seful structurii de securitate a OPSPI din cadrul Ministerului Economiei a fost retinut de procurorii anticoruptie din Brasov.

Procurorii de la DNA Brasov il cerceteaza pe Sorin Crivat, fost sef al Corpului de Control al Ministerului Integrarii Europene, in prezent sef al structurii de securitate la Oficiul Participatiilor Statului si Privatizarii in Industrie (OPSPI), pentru trafic de influenta. Potrivit DNA, din aprilie 2005 si pina in luna septembrie a acestui an, Crivat a primit prin intermediari 87.750 RON (echivalentul a 30.816 euro) de la Florin Guran, administratorul unor firme din domeniul petrolier. Crivat a promis, in schimb, influentarea unor functionari publici de la nivelul directiilor generale ale finantelor publice, pentru a obtine autorizatii de utilizator final (documente necesare societatilor comerciale care achizitioneaza uleiuri minerale neaccizabile de la rafinarii). Mai mult, Crivat a lasat sa se inteleaga ca are influenta asupra organelor de control fiscal pentru oprirea unor eventuale controale. Retinerea lui Crivat, are legatura cu cea a fostului presedinte al OADO Florentin Scaletchi, care a ajuns dupa gratii in dosarul omului de afaceri brasovean, Florin Daniel Guran. Potrivit unor surse din DNA, Florin Guran este cel care i-a denuntat pe Crivat si pe Scaletchi.


Despre autor:

Cotidianul

Sursa: Cotidianul


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.