Fostul international regreta ca s-a facut impresar, declarind ca nu mai este atras deloc de sportul care l-a consacrat.

Gica Popescu a fost primul care a clatinat scaunul lui Mircea Sandu de la FRF, alegerile pentru functia de presedinte dovedind ca unii dinozauri din fotbal sint pe cale de disparitie. A pierdut onorabil si a promis sa faca marcaj strins actualei conduceri de la Casa Fotbalului, insa posibilitatea ca Nasu’ sa se retraga intr-un post caldut la UEFA si sa-i predea stafeta in Romania lui Ionut Lupescu pare sa-i mai fi atenuat entuziasmul. Fostul international a declarat, pentru NewsIn, ca in momentul de fata nu il mai atrage deloc fotbalul si ca obiectivul sau primordial il reprezinta afacerile. El il recomanda pe Ionut Lupescu presedinte la FRF, desi in trecut declara ca acesta a facut pact cu vechii conducatori.

Impresariatul, greseala vietii

„Impresariatul nu era facut pentru mine. Dupa doar o luna in aceasta profesie ma simteam stingher, dar din prea multa dragoste pentru fotbal am facut aceasta meserie timp de trei ani. Acum, regret sincer ca m-am bagat intr-o asemenea munca. Cea mai mare greseala din viata mea a fost ca m-am facut impresar. Pot sa spun fara nici un pic de retinere ca nu ma mai atrage mai deloc fotbalul. Tinta mea in momentul de fata sint afacerile, fiindca aici este o alta lume, in comparatie cu murdaria care exista in fotbal", a spus Gica Popescu.

Mutu l-a dezamagit

Fostul capitan al echipei nationale a mai precizat ca in toata acea perioada a realizat si un lucru bun, ajutorul pe care i l-a dat lui Adrian Mutu in perioada in care acesta a fost implicat in scandalul de dopaj, cind evolua pentru Chelsea: „Cel mai mare merit pentru ca Adrian a primit pedeapsa minima il are Dan Petrescu, cel care ne-a aranjat intilnirile cu membrii Sindicatului Fotbalistilor din Premier League. Daca nu era Dan, Mutu nu scapa asa de usor". Gica Popescu a incheiat ironic la adresa lui Mutu: „Ma bucur sincer ca Adrian a apreciat gestul, fiindca, la numai o zi de la anuntarea pedepsei, ne-a instiintat ca renunta la contractul de impresariat cu firma noastra".

Un-doi cu Garda Financiara

Impresariatul l-a determinat pe Gica Popescu sa faca un-doi-uri cu Garda Financiara, finalizarea aducind 400.000 de dolari, reprezentind impozite fentate in „cazul Bratu", la bugetul de stat. Concret, in urma dezvaluirilor din presa, Popescu ar fi incasat 1.000.000 de dolari cash din transferul lui Florin Bratu de la Rapid la Galatasaray, alti 600.000 intrind tot in contul sau, dar pentru clubul din Giulesti. Cum din totalul de 2.750.000 de dolari s-a platit impozit doar pentru 650.000, cazul a ajuns inclusiv in ancheta FIFA. Aici s-a descoperit ca Popescu nu avea la momentul respectiv nici macar licenta de impresar, olteanul a fost amendat de FRF cu 40.000 de dolari si i-a suspendat licenta pe care intre timp o luase.