Oprit de la publicare ceva vreme, pe fondul obiectiilor Casei Albe, legate de continutul materialului semnat de expertii in Orientul Mijlociu, Flynt Leverett si Hillary Mann, textul a vazut partial lumina tiparului, in conditiile in care anumite port
Oprit de la publicare ceva vreme, pe fondul obiectiilor Casei Albe, legate de continutul materialului semnat de expertii in Orientul Mijlociu, Flynt Leverett si Hillary Mann, textul a vazut partial lumina tiparului, in conditiile in care anumite portiuni din acesta au fost innegrite, ca urmare a interventiei CIA, relateaza site-ul editorandpublisher.com. Versiunea agreata de Comisia de Recenzare a Publicatiilor (Publication Review Board) a agentiei americane de informatii este insotita de o nota din partea autorilor, care explica "ajustarile". "Va prezentam varianta redactata a articolului pe care l-am scris pentru (New York, n.red.) Times, dupa cum a fost cenzurat de Comisia de Recenzare a CIA, in urma interventiei Casei Albe in procesul de editare care precede publicarea si a solicitarilor emise in vederea efectuarii unor revizuiri substantiale. Oficialii Agentiei ne-au transmis ca au ajuns si ei la concluzia ca varianta originala nu facea trimitere la nici un document clasificat, insa au trebuit sa se plece in fata Casei Albe", se arata in introducerea articolului semnat de Leverett si Mann, cei doi declarandu-se "surprinsi" de aceasta turnura. (A.M.L.)


Despre autor:

Ziua

Sursa: Ziua


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.