Programele europene vor ocupa, de la 1 ianuarie, jumatate din timpul televiziunilor, a anuntat ieri Consiliul National al Audiovizualului. Posturile romanesti trebuie sa mai rezerve 10% din spatiul de emisie si productiilor europene realizate de inde
Programele europene vor ocupa, de la 1 ianuarie, jumatate din timpul televiziunilor, a anuntat ieri Consiliul National al Audiovizualului. Posturile romanesti trebuie sa mai rezerve 10% din spatiul de emisie si productiilor europene realizate de independenti. Va face exceptie de la regula timpul pentru informatii, manifestari sportive si publicitate, spun insa regulile UE. Vestea buna pentru televiziuni este ca aceste obligatii nu trebuie indeplinite chiar din a doua zi dupa integrare, ele putind fi realizate progresiv, in interval de un an, in functie de responsabilitatile pe care le au fata de public.

Nici radiourile locale si regionale nu scapa neintegrate, asa ca cele din orase cu o populatie de peste 150.000 de locuitori vor pregati zilnic o emisiune de prin partile locului cu o durata cumulata de minimum 30 de minute, iar

FM-urile care slujesc un numar mai mare sau mai mic de locuitori se vor supune aceleiasi reguli, diferenta constind in timpul alocat informatiilor locale. (D.L.)


Despre autor:

Cotidianul

Sursa: Cotidianul


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.