Fostul ministru al Economiei si Comertului, Codrut Seres, a fost pus sub invinuire, ieri, de catre Parchetul General, sub acuzatia de tradare prin divulgare de informatii secrete, in dosarul privatizarilor strategice. Seres a declarat la sosirea la P
Fostul ministru al Economiei si Comertului, Codrut Seres, a fost pus sub invinuire, ieri, de catre Parchetul General, sub acuzatia de tradare prin divulgare de informatii secrete, in dosarul privatizarilor strategice. Seres a declarat la sosirea la Parchet ca este vorba numai despre "un dosar politic si un circ mediatic orchestrat de papusarul Traian Basescu si realizat de mana doamnei Monica Macovei". Ex-ministrul, care a sustinut acest lucru de mai multe ori in ultimul timp, a mai precizat ca dosarul este facut "pentru a arata cat se lupta in aceasta tara, dar din pacate, se lupta cu tinerii politicieni". La iesirea din sediul Parchetului, Seres a spus ca a fost acuzat de spionaj si tradare, dar si-a exprimat speranta ca procurorii care ancheteaza cazul in care este invinuit vor fi obiectivi si isi vor respecta statutul de magistrati. "In 1989 s-a facut revolutia cu televizorul, iar acum, in 2006, se face justitie cu televizorul", a mai spus Seres.
Noua persoane urmarite penal
Fostul ministru a fost acuzat de procurorii DIICOT, in dosarul privatizarilor strategice, ca ar fi servit interesele retelei lui Stamen Stancev in mai multe cazuri, de la privatizari, pana la contracte de energie. Seres a fost interceptat de SRI in 2005, monitorizarile relevand, potrivit Mediafax, raporturile directe dintre acesta si Stamen Stancev, precum si detalii privind privatizarile unor importante firme. Potrivit NewsIn, Roxana Iacob, directoarea cabinetului fostului ministru, a fost "identificata ca interfata a ministrului cu Stamen Stancev", dupa cum se arata in Rezolutia procurorilor de punere sub invinuire a lotului Stancev, cu privire la transmitere de informatii secrete.
In dosarul Privatizarilor mai sunt cercetati penal bulgarul Stamen Stancev (consultant international), Mihai Dorinel Mucea (fostul adjunct al sefului Oficiului Participatiilor Statului si Privatizarii in Industrie, din cadrul Ministerului Economiei si Comertului) si Mihai Radu Donciu (fostul consilier al Ministrului Comunicatiilor si Tehnologiei Informatiei), cu responsabilitati pe linia privatizarii agentilor economici. De asemenea, au fost pusi sub acuzare si Mircea Calin Flore (reprezentant permanent in Romania al unei societati de consultanta bancara), Robert Marius Neagoe (directorul Directiei Juridice a Oficiului Participatiilor Statului si Privatizare in Industrie din cadrul Ministerului Economiei si Comertului), Mustafa Oral, Michal Susak (consultant international) si Vadim Benyatov Don (consultant international). (A.G.)
Plangere penala
Secretarul de stat din Ministerul Economiei, Cosmin Popescu, a depus ieri, la Parchet, o plangere penala impotriva fostului ministru al Economiei, Codrut Seres, pe care il acuza de fals intelectual, uz de fals si abuz in serviciu. Popescu a anuntat ca il va da in judecata pe fostul ministru, pentru ca acesta ar fi depus "informatii false" la dosarul sau de la DNA. Saptamana trecuta, Cosmin Popescu a fost trimis in judecata pentru fals intelectual si favorizarea infractorului, cu privire la infractiunile de coruptie savarsite de liderul PD Gorj, Ionel Mantog, in dosarul "stramutatilor de lux". (A.G.)


Despre autor:

Ziua

Sursa: Ziua


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.