Tribunalul Bucuresti a decis, ieri, eliberarea din arest a lui Florentin Scaletchi, seful Organizatiei pentru Apararea Drepturilor Omului (OADO). Magistratii au inlocuit masura arestarii preventive a acestuia cu interdictia de a parasi localitatea, S
Tribunalul Bucuresti a decis, ieri, eliberarea din arest a lui Florentin Scaletchi, seful Organizatiei pentru Apararea Drepturilor Omului (OADO). Magistratii au inlocuit masura arestarii preventive a acestuia cu interdictia de a parasi localitatea, Scaletchi nemaiavand voie sa desfasoare nici un fel de activitate in cadrul OADO. Hotararea judecatorilor a fost atacata cu recurs de catre procurori, care se va judeca astazi, astfel ca Scaletchi va ramane in inchisoare pana cand Curtea de Apel se va pronunta in acest caz. Potrivit Rompres, Scaletchi le-a cerut judecatorilor sa fie pus in libertate, spunandu-le ca doreste sa-si petreaca Sarbatorile impreuna cu familia. El a promis ca nu va ingreuna desfasurarea procesului si se va prezenta la toate termenele fixate de catre instanta. In plus, fostul presedinte OADO a aratat ca punerea sa in libertate nu reprezinta un pericol public. Florentin Scaletchi se afla in arest de la inceputul lunii noiembrie, dupa ce a fost prins in flagrant de procurorii DNA in timp ce primea bani de la un denuntator caruia ii promisese ca va interveni pe langa magistratii Curtii Supreme pentru a-i reduce din pedeapsa. Fostul presedinte al Organizatiei pentru Apararea Drepturilor Omului si-a sustinut, in 5 decembrie, nevinovatia in fata Comisiei pentru Drepturile Omului din Camera Deputatilor si a acuzat faptul ca nu i-au fost respectate drepturile. (A. GhiciuScA)


Despre autor:

Ziua

Sursa: Ziua


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.