Presedintele rus Vladimir Putin soseste azi la Kiev intr-o vizita de lucru care a zapacit cu totul politica ucraineana. Ministerul Afacerilor Externe de la Kiev a pregatit o lista cu probleme care trebuie dezbatute in cadrul negocierilor dintre prese
Presedintele rus Vladimir Putin soseste azi la Kiev intr-o vizita de lucru care a zapacit cu totul politica ucraineana. Ministerul Afacerilor Externe de la Kiev a pregatit o lista cu probleme care trebuie dezbatute in cadrul negocierilor dintre presedintii Putin si Iuscenko. In privinta temelor, ele au fost anuntate chiar de presedintele tarii gazda, Viktor Iuscenko: Flota din Marea Neagra, politica gazelor si cursul Ucrainei de integrare in UE si NATO.
Nezavisimaia Gazeta arata ca in relatiile ruso-ucrainene raman o serie intreaga de asa-numite chestiuni cronice care, de-a lungul unei perioade indelungate de timp, nu au putut fi rezolvate: prezenta flotei ruse in Crimeea, problema granitelor, proprietatile fostei URSS si altele.
Premierul ucrainean pro-rus Viktor Ianukovici l-a demis de cateva saptamani pe ministrul de Externe Boris Tarasiuk, insa acesta nu se da plecat din biroul sau, desi nu ii este permis accesul la sedintele de guvern. Mai mult, pro-occidentalul Tarasiuk a emis si o serie de declaratii impotriva vizitei lui Vladimir Putin.
Un grup de vreo 15 deputati din partea Partidului Regiunilor, condus de premierul Viktor Ianukovici, nu l-a lasat ieri pe Boris Tarasiuk sa asiste la sedinta de guvern, iar intre cele doua tabere a iesit cu bataie, relateaza Vremia Novostei preluata de Agentia Rusia la Zi. Ianukovici a anuntat, in acest context, ca se va adresa parlamentului si presedintelui cu rugamintea de a desemna alt ministru de Externe, Tarasiuk, presedintele partidului de opozitei, Ruhul popular al Ucrainei, fiind demis de Rada Suprema la 1 decembrie. La 5 decembrie, prin decret prezidential, Iuscenko l-a restabilit pe Tarasiuk in functie. O decizie finala in acest caz este, acum, doar de competenta Curtii Constitutionale. (G.D.)


Despre autor:

Ziua

Sursa: Ziua


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.