Anul acesta, cei care vind sau aprind pocnitori risca inchisoarea. Citeva zeci au deja dosar penal.

58 de persoane, din toata tara, risca sa ajunga in spatele gratiilor dupa ce au fost prinse vinzind petarde, pocnitori sau alte materia
Anul acesta, cei care vind sau aprind pocnitori risca inchisoarea. Citeva zeci au deja dosar penal.

58 de persoane, din toata tara, risca sa ajunga in spatele gratiilor dupa ce au fost prinse vinzind petarde, pocnitori sau alte materiale pirotehnice unor persoane fizice, a declarat, ieri, seful Directiei Arme, Explozivi si Substante Toxice din Inspectoratul General al Politiei Romane (IGPR), Nicolae Marinescu.

Acesta a adaugat ca verificarile politiei, efectuate de la intrarea in vigoare a legii care interzice folosirea, detinerea sau vinzarea de materiale pirotehnice cu o incarcatura exploziva de peste trei grame, s-au soldat, la nivel national, cu aplicarea a 54 de amenzi, in valoare de 11.000 de lei si cu confiscarea a peste 40.000 de artificii de acest fel.

De asemenea, Marinescu a precizat ca aceste materiale explozive pot fi folosite numai de persoanele specializate.

Anul trecut, de sarbatori s-au inregistrat peste 430 de accidente, provocate de explozia unor artificii, majoritatea victimelor fiind copii. De asemenea, in urma exploziilor si-au pierdut viata doua persoane.


Despre autor:

Cotidianul

Sursa: Cotidianul


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.