Noul iubit al Gabrielei Irimia (una dintre cele doua Cheeky Girls), parlamentarul liberal-democrat Lembit Opik, a intervenit pentru a incerca sa evite deportarea fetelor.

Gabriela si Lembit sint impreuna de numai doua saptamini, dar au declarat ca au intentii serioase, de aceea parlamentarul este foarte dornic sa o ajute pe fata sa ramina pe teritoriul britanic. Cheeky Girls sint in Marea Britanie din 2002, unde s-au bucurat de o scurta perioada de glorie mai ales datorita hitului „Touch My Bum". Insa vara aceasta, compania lor de discuri a dat faliment, iar cele doua gemene si-au vazut deodata statutul amenintat.

Parlamentar imprudent

Desi mama celor doua Cheeky Girls, care este si managerul formatiei, insista ca familia nu a fost amenintata cu expulzarea, eforturile lui Opik de a evita alungarea celor doua fete de pe teritoriul britanic sint un semn ca temeri in acest sens exista.

Opik a luat legatura cu Michael Foster, parlamentarul care reprezinta districtul in care locuieste familia Irimia, pentru a-i prezenta cazul. Desi insista ca nu a facut decit sa inainteze o cerere a fetelor, criticii lui Opik precizeaza ca el a incalcat o norma de functionare a Comunelor britanice, care cere ca parlamentarii sa nu intervina in interesul unor rezidenti din afara propriului district. Opik l-a abordat direct si pe ministrul Integrarii, Liam Byrne, in timpul unei intilniri informale, ceea ce reprezinta o incalcare clara a regulamentelor parlamentului britanic.

Cazul Opik-Cheeky Girls a primit multa atentie in presa britanica, amintind de demisia, acum doi ani, a ministrului de Interne, David Blunkett, acuzat de a fi intervenit pentru procesarea mai rapida a cererii de viza a fostei bone a iubitei lui.