Bursa din Tokyo (Tokyo Stock Exchange - TSE) a anuntat, marti, alegerea companiei Fujitsu Ltd, pentru dezvoltarea noului sistem de tranzactionare pe care il va introduce in 2009, pentru viteza si stabilitatea sistemului propus de Fujitsu, relateaza R
Bursa din Tokyo (Tokyo Stock Exchange - TSE) a anuntat, marti, alegerea companiei Fujitsu Ltd, pentru dezvoltarea noului sistem de tranzactionare pe care il va introduce in 2009, pentru viteza si stabilitatea sistemului propus de Fujitsu, relateaza Reuters.
Tranzactionarea la Tokyo Stock Exchange, a doua bursa din lume ca marime, a fost intrerupta, anul trecut, din cauza unei defectiuni a sistemelor software dezvoltate de Fujitsu, insa acest fapt nu a fost luat in considerare in licitatie, au spus reprezentantii TSE.
"Licitatia a fost caracterizata prin neutralitate", a spus purtatorul de cuvant al TSE, Satoshi Futaki. Propunerile au fost selectate pe baza unui sistem punctual, pe criterii ca stabilitate, viteza, facilitatea modernizarilor si costurile, a spus purtatorul de cuvant.
Bursa japoneza, care a fost obligata sa reduca programul de tranzactionare timp de trei luni in acest an, dupa ce tranzactionarea intensa a unei vanzari din piata a amenintat cu suspendarea sistemelor TSE, a alocat pentru noul sistem suma de 30 de miliarde de yeni (250 de milioane de dolari).
"Alegerea companiei Fujitsu este buna", a spus Kiyoshi Kimura, director al Asociatiei Investitorilor Individuali din Japonia. "Atat Tokyo Stock Exchange, cat si Fujitsu au luat masurile necesare, ca sa tina pasul cu volumul tranzactiilor.
"Sunt mai ingrijorat, deoarece TSE nu are bunavointa sa plateasca daunele atunci cand chiar apar disfunctii si cauzeaza pierderi", a spus Kimura.
TSE, care efectueaza peste 90% din tranzcatiile bursiere din Japonia, se afla in proces pentru plata daunelor cu firma Mizuho Securities, dupa ce sistemul computerizat al bursei a ignorat incercarilede anulare a unei comenzi in decembrie 2005, ceea ce a creat o pierdere de aproape 41 de miliarde de yeni pentru casa de brokeraj.
Fujitsu a dezvoltat actualul sistem de software pentru primirea si selectarea comenzilor la Tokyo si a amenintat presedintele companiei cu suspendarea salariului pe trei luni si alti cativa directori Fujitsu, pentru asumarea responsabilitatii pentru eventualele probleme de la bursele de la Tokyo si Nagoya.
Bursa spera sa isi relanseze imaginea pe baza cresterii rapide in tranzactionarea online si a exploziei numarului de investitori si a alocat suma de 17 miliarde de yeni, ca sa dezvolte sisteme de acoperire pentru capacitatea de modernizare.


Despre autor:

Ziua

Sursa: Ziua


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.