Radu Berceanu s-a aratat ieri foarte suparat pe cei pe care ii promova, in urma cu citeva luni, pentru realizarea autostrazii Moara Vlasiei - Ploiesti.

Berceanu spune ca, de cind au cistigat licitatia, patronii firmelor Spedition UMB (Dorinel Umbrarescu), Euroconstruct Trading (Dan Besciu) si Pa&CO (Costel Casuneanu) nu fac decit „sa se certe pe orice".

„Ar trebui sa le spargem capul la astia care fac clustere (asocieri - n.red.) si care imediat dupa aceea se cearta intre ei, in stilul tipic romanesc. Spre exemplu, astia care au cistigat primul tronson de autostrada. De cind l-au cistigat si pina acum se cearta. Asta fac, desi au cistigat o lucrare de 200 de milioane de euro", spune Berceanu.

Niste „banditi care se trag in piept"

Ministrul Berceanu spune ca firmele din consortiu au ajuns sa se certe din cauza faptului ca nu se inteleg asupra lucrarilor pe care le vor face si ca au impresia ca celelalte primesc mai mult.

„Se cearta pe orice. Care face aia, care face ailalta. Toti trei sint romani, toti trei sint drumari si toti trei sint niste banditi care incearca sa-i traga in piept pe ceilalti doi", spune Berceanu.

Daca lucrarile nu vor fi incepute in luna martie 2007, cele trei firme vor fi „jucate in picioare", ameninta ministrul. Riscurile la care se supun acestea le-au fost comunicate direct patronilor firmelor. „Le-am spus: daca nu incepeti in martie va joc in picioare, nu va dati seama cite rautati pot sa va fac, sint inventiv. Va trimit toate controalele de la munca sa vada citi angajati aveti cu carte de munca si citi de ceilalti".

Besciu il contrazice pe Berceanu Singurul actionar care a putut fi contactat, Dan Besciu, infirma existenta divergentelor. „Eu, personal, nu am nici o neintelegere cu ei, sintem pregatiti sa incepem lucrarile in orice moment, asteptam ordinul de incepere a acestora", spune patronul Euroconstruct. Acesta adauga ca firmele „au intrat egal in asociere si vor lucra egal. Nu stiu la ce s-a referit domnul Berceanu" , da din umeri Besciu.