Seful statului nu a dat alte detalii. Consilierul Adriana Saftoiu a explicat ca presedintele a vorbit despre un test la care Armata se poate astepta anul viitor, destinat verificarii capacitatii reale a acesteia. Anuntul sefului statului vine dupa ce
Seful statului nu a dat alte detalii. Consilierul Adriana Saftoiu a explicat ca presedintele a vorbit despre un test la care Armata se poate astepta anul viitor, destinat verificarii capacitatii reale a acesteia. Anuntul sefului statului vine dupa ce, in CSAT, s-a decis suplimentarea trupelor romanesti puse la dispozitia NATO pentru participarea la misiuni in 2007, cu "inca doua mari unitati militare", ceea ce ar putea fi un posibil semnal privind implicarea Romaniei, in viitorul apropiat, in alte viitoare teatre de operatii. Toate acestea in conditiile in care seful Mossad a iesit din umbra si a mers in Parlamentul israelian pentru a avertiza asupra pericolului iranian, Consiliul de Securitate al ONU este preocupat de situatia de la Teheran, iar Statele Unite isi vor trimite portavioanele in Golful Persic la inceputul anului viitor. Mai mult, baza americana de la Mihail Kogalniceanu va deveni functionala mai devreme decat era stabilit si va avea rangul unui centru regional de pregatire a trupelor americane din Europa de Est. ZIUA a dezvaluit in 20 noiembrie a.c. despre faptul ca Iranul poate lovi tinte aflate la peste 2000 de kilometri de Teheran, adica pot atinge viitoarele baze americane din Romania, inclusiv Bucurestii. (D.I.)


Despre autor:

Ziua

Sursa: Ziua


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.