Cercetatorii au ajuns la concluzia ca exista o legatura puternica intre obezitate si prezenta unor anumite tipuri de bacterii in stomac si intestin. Aceasta descoperire ar putea insemna ca, in scurt timp, obezitatea va putea fi tratata si altfel deca
Cercetatorii au ajuns la concluzia ca exista o legatura puternica intre obezitate si prezenta unor anumite tipuri de bacterii in stomac si intestin. Aceasta descoperire ar putea insemna ca, in scurt timp, obezitatea va putea fi tratata si altfel decat prin clasicele diete si exercitii fizice. Studiul a fost realizat de catre specialisti ai Universitatii Washington, condusi de directorul Jeffrey Gordon, si publicat ieri in revista Nature. Conform acestuia, atat in cazul cobailor obezi, cat si al oamenilor s-a constatat ca prezenta unui anumit tip de bacterie este predominanta. Astfel, la soarecii si oamenii cu probleme de greutate bacteria Bacteroidete este aproape absenta, in timp ce tipul numit Firmicute este prezent in procentaj net superior. O "componenta microbiana" pare sa contribuie la declansarea obezitatii, precizeaza Jeffrey Gordon. Cercetatorii urmeaza sa stabileasca acum natura exacta a legaturii dintre Firmicute si obezitate, pentru a vedea in ce masura este responsabila bacteria de kilogramele in plus. Dupa publicarea acestui studiu, mai multi specialisti au precizat ca aceasta noua descoperire ilustreaza inca o data complexitatea obezitatii. "In ziua de astazi, nu inseamna neaparat ca esti gras pentru ca mananci prea mult sau ca nu faci miscare", a explicat profesorul Nikhil Dhurandhar, de la Universitatea de stat din Louisiana. (D.M.V.)


Despre autor:

Ziua

Sursa: Ziua


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.