Ce urmareste aceasta campanie? Este clar pentru orice profan. Organizatia condusa de fosta activista PCR, Smaranda Enache, folosindu-se si de sprijinul nefericitului profesor Moise, intentioneaza sa demonstreze ca scolarii nu inteleg esenta religiei
Ce urmareste aceasta campanie? Este clar pentru orice profan. Organizatia condusa de fosta activista PCR, Smaranda Enache, folosindu-se si de sprijinul nefericitului profesor Moise, intentioneaza sa demonstreze ca scolarii nu inteleg esenta religiei si ca predarea acestei discipline are un efect negativ, cu atat mai mult, cu cat este vorba despre ortodoxie. Si ca, evident, icoanele din scoli fac mult rau!
Dupa cum sunt concepute intrebarile, scolarii vor fi impinsi sa declare, din incapacitatea de a decela sau din lipsa de instruire, ca au inteles ca unele religii sunt bune si altele rele, ca nu trebuie sa fie toleranti cu "evreii, protestantii, martorii lui Iehova, homosexualii (este cumva un cult religios?) etc".
Cum ar putea discerne un scolar si cum ar putea da un raspuns valid, in situatia in care este intrebat daca religia se preda "obiectiv, partinitor sau stiintific"? Pentru a demonstra "intoleranta majoritara" li se pune copiilor o alta intrebare tendentioasa - despre ce religie au invatat mai mult "ortodoxie, protestantism, cult mozaic, cult musulman, budism"? Ticalosia autorilor chestionarului merge mai departe: "Daca ati putea interzice o religie in Romania, care ar fi aceea?".
Elevii mai sunt intrebati daca predarea religiei este importanta pentru ei. Cine a trecut prin scoala, stie bine ca scolarii vor sa scape de ore, asa incat este foarte posibil ca raspunsurile lor sa fie folosite in cel mai mizerabil mod de catre autori. Urmeaza marea obsesie a "proeuropenilor": scoaterea icoanelor si alungarea preotilor din scoli. Se mai pun "nevinovatele" intrebari: Exista icoane in scoala ta? De ce cult apartin? La festivitatile oficiale din scoala ta (inceput, sfarsit de an) participa preoti?
Am vazut ca multi intelectuali fini si-au pus piepturile, cavalereste, in apararea Smarandei Enache. Un gest laudabil. Nu pledez in nici un caz pentru violenta de limbaj. Dar sunt curios sa aflu ce vor mai invoca acum acestia si papusarii ligii "Pro Europa", organizatie ce urmareste astazi invrajbirea religioasa, ce promoveaza lipsa de toleranta si, ceea ce este mai grav, de-a dreptul criminal, ce se foloseste de copii, in scopul descalificant, de a demonstra obscurantismul si lipsa unei viziuni europene a majoritatii ortodoxe. Cu toate ca exemplul oferit descrie perfect mizeria umana, nu voi cobori la argumentele foarte la indemana "ad hominem". Prin manevrele sale perverse, cred ca liga "Pro Europa" s-a autodefinit!
Este interesant faptul ca acesti reprezentanti, de o proverbiala consecventa, ai asa-zisei societati civile (gen Alina Mungiu si Traian Ungureanu, gata oricand sa-si stranguleze adversarii politici, se fac pres in fata tatucului lor "Traian cel Mare") sunt sustinatorii declarati ai democratiei doar atunci cand le convine. Daca un rezultat al majoritatii ii avantajeaza, e bine. Daca nu, se canta partitura "drepturilor minoritatilor". Apropos, in paralel cu chestionarele are loc si "referendumul" pentru Tinutul Secuiesc!
Mai sunt noua zile si intram in Uniunea Europeana. Astfel de manevre securisto-kominterniste trebuie oprite. Ministerul Educatiei are obligatia de a interveni. Desigur, daca nu cumva, zilele astea, sefii sunt ocupati cu Ignatul si "pomana porcului"!


Despre autor:

Ziua

Sursa: Ziua


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.