Stolojan a facut aceasta declaratie dupa sedinta in care gruparea pe care o coordoneaza a dezbatut cu sustinatorii din teritoriu maniera de infiintare a PLD. "Aveti in fata oameni care au luptat pentru Alianta <<Dreptate si Adevar>>, Alianta care a dus la guvernare PNL si PD. Orban, Antonescu si altii ca ei au votat impotriva Aliantei si au facut totul sa dinamiteze Alianta. Noi ne consideram parteneri reali ai PD, vom colabora cu ei si vom milita pentru formarea polului de centru-dreapta capabil de a face parte competitiei cu partidele de stanga", a sustinut Stolojan. De altfel, surse confidentiale ne-au precizat ca gruparea fostului consilier al Cotrocenilor poarta deja discutii cu democratii lui Emil Boc cu privire la candidatura pe liste comune a disidentilor si pedistilor pentru Parlamentul European.
In mars spre Tribunal
La conferinta de ieri au luat parte toti exponentii platformei: Theodor Stolojan, Valeriu Stoica, Gheorghe Flutur si Mona Musca. Flutur a prezentat proiectul de statut al viitorului PLD, subliniind, totodata, ca au fost stranse circa 40.000 de semnaturi pentru inregistrarea partidului la Tribunal. "La 12 zile de la anuntul public de infiintare a Partidului Liberal Democrat, putem constata ca avem grupuri de initiativa in toate judetele din tara si, de asemenea, avem 28 de parlamentari. PLD se doreste un partid modern, reprezentant al liberalismului", a declarat fostul ministru al Agriculturii. El a prezentat proiectul de statut al PLD, mentionand ca principala prevedere este reprezentata de alegerea conducerii partidului pe baza votului uninominal. Totodata, el a afirmat ca, pentru functiile de vicepresedinti, sunt in discutie intre sapte si 14 posturi. De altfel, majoritatea prevederilor viitorului Statut prezentate de disidenti au fost concepute de asa natura sa dea cu tifla Statutului PNL si "dictaturii" din partid, asa cum au sustinut exclusii.
La randul sau, Valeriu Stoica a prezentat o serie de principii care vor sta la baza PLD, evidentiind infiintarea unor comisii de specialitate, foruri care vor dezbate toate problemele importante politice si nu numai.