Cu cateva zile inainte de sarbatori, Ateneul Roman gazduieste un concert aniversar Mozart - 250 de ani, sustinut de Orchestra Regala de Camera Valona avandu-i ca solisti pe violonistul si dirijorul Augustin Dumay (foto) si pianistul Jean Bernard P
Cu cateva zile inainte de sarbatori, Ateneul Roman gazduieste un concert aniversar Mozart - 250 de ani, sustinut de Orchestra Regala de Camera Valona avandu-i ca solisti pe violonistul si dirijorul Augustin Dumay (foto) si pianistul Jean Bernard Pommier, organizat de Institutul Cultural Roman.
Concertele nr. 2 si 3 pentru vioara si nr. 9 pentru pian vor rasuna astazi, incepand cu orele 19.00 in sala Atenului, organizatorii propunand o alaturare inedita cu una dintre capodoperele camerale mozartiene, Sonata in Sol Major pentru vioara si pian K 301. Evenimentul face parte din seria de concerte aniversare organizate de Institutul Cultural Roman din care fac parte si concertele cvartetului Belcea si recitalul violoncelistei Natalie Clein din Marea Britanie.
Aflat la final, Anul Mozart aduce in prim plan la Bucuresti, cu acest prilej, doua nume importante, Augustin Dumay fiind unul dintre laureatii premiilor Grammy, Gramophone si Grand Prix du Disque. Muzicianul francez va evolua in concertul din aceasta seara atat ca dirijor, cat si ca violonist. Prezentat de revista "The Strad" drept "mostenitor de drept al liniei regale belgiene, Ysaye, Dubois si Grumiaux", Augustin Dumay a evoluat in unele din cele mai prestigioase sali de concert ale lumii: Concertgebouw din Amsterdam, Palais des Beaux-Arts din Bruxelles, Queen Elizabeth Hall si Wigmore Hall din Londra, Scala din Milano, Filarmonica din Berlin.
Pianistul Jean Bernard Pommier este, de asemenea, unul dintre cei mai cunoscuti muzicieni contemporani, in prezent director artistic al Northern Sinfonia si dirijor principal al Orchestrei Filarmonice din Torino. Discografia sa include integrale ale Sonatelor lui Mozart si Beethoven, lucrari de Bach, Chopin, Schumann sau Debussy. Invitat la cele mai importante festivaluri din lume, Pommier a concertat in sali din Viena, Londra, Paris, Berlin, Amsterdam, Moscova sau Chicago.


Despre autor:

Ziua

Sursa: Ziua


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.