Adrian Mutu trage linie si sustine ca succesul actual i se datoreaza antrenorului Prandelli, care nu foloseste niciodata invective de genul celor uzitate de portughez pe cind juca la Chelsea.

Cariera lui Adrian Mutu parea facuta praf si pulbere dupa scandalul dopajului de la Chelsea. Internationalul roman a renascut insa din propria cenusa, fiind in acest an unul dintre cei mai buni fotbalisti care evolueaza in campionatul care a dat campioana lumii in 2006. Golgheterul Fiorentinei nu a uitat insa perioada neagra de la Londra, tratata cu pudra alba de cocaina. Si-a vindut vila din Londra

Intr-un interviu acordat presei locale, citat de Channel4, Mutu a laudat calitatile fostului sau tehnician de la Chelsea, desi i-a criticat dur metodele: „Poate portughezul e mai bun, cel mai bun chiar, dar nu se compara cu Don Cesare (n.r. - Prandelli, antrenorul de la Fiorentina) la partea umana, la comunicarea cu jucatorii. Intre mine si Prandelli exista un «feeling». Don Cesare n-ar fi zis niciodata «Fuck you, Mutu!» sau «Fucking Romania!» cind nu faceam ceva bine! Iar Mourinho mi-a zis asta de mai multe ori, inclusiv cind a fost acel scandal cu mine la Chelsea", precizind ca a rupt orice legatura cu Londra, oras in care si-a vindut vila de aproape un milion de euro.

Chelsea poate cere despagubiri

Cu toate acestea, romanul ar putea avea din nou probleme, daca fostul sau club apeleaza la Tribunalul de la Lausanne pentru a-si recupera investitia facuta, dind dreptul FIFA sa-i ceara lui Mutu despagubiri de opt milioane de lire sterline. „Nu sint surprins de evolutiile foarte bune ale lui Mutu, el trebuia sa-si regaseasca putin linistea. Dar, pentru ca il cunosc bine, sint convins ca poate face mai mult, inca nu l-ati vazut pe adevaratul Mutu", a fost replica lui Prandelli.

Vrea in Liga

Fotbalistul roman al anului, care aseara era anuntat in meciul cu Cagliari, spera sa ajunga cu Fiorentina, club la care vrea sa-si incheie cariera, in cupele europene: „Vreau sa scrieti asta. Astazi, Adrian Mutu a spus ca Fiorentina va termina sezonul pe locul 4 si se va califica in Liga Campionilor. In cel mai rau caz vom termina pe 5, in cazul in care AC Milan va juca asa cum trebuie. Toata viata am visat sa joc pentru Barcelona, datorita lui Gheorghe Hagi. Acum nu, pentru ca vreau sa ramin la Fiorentina", a mai adaugat Mutu.