Mitropolitul Clujului, Albei, Crisanei si Maramuresului, IPS Bartolomeu, a acuzat ieri, in mesajul sau de Craciun, incercarile de a inlatura simbolurile religioase din scoli, transmite Rompres. IPS Bartolomeu a calificat aceste incercari drept "atent
Mitropolitul Clujului, Albei, Crisanei si Maramuresului, IPS Bartolomeu, a acuzat ieri, in mesajul sau de Craciun, incercarile de a inlatura simbolurile religioase din scoli, transmite Rompres. IPS Bartolomeu a calificat aceste incercari drept "atentate morale la adresa copiilor si tinerilor nostri", "ca si cum saracia endemica, degringolada politica, infractionalitatea camuflata, coruptia sub acoperire si exhibarea libertinajului nu ar fi fost de ajuns". Acesta a explicat ca este vorba de o campanie a unei minoritati agresive, dusa cu scopul de a elimina religia din invatamantul public, tocmai intr-o vreme cand scolile noastre sunt asaltate de "tabagism, alcoolism, droguri, sexualitate, golanie argotica si dezmat comportamental".
Mitropolitul Clujului a subliniat ideea ca religia este prevazuta ca materie de Legea invatamantului, fara ca prin aceasta sa i se rapeasca elevului libertatea de a o refuza, iar in Comunitatea Europeana doar in doua state - Franta si Olanda - religia nu este inclusa in sistemul educational. "Mai nou, se agita o seama de proteste impotriva prezentei icoanelor in scoli, fara ca vreun elev sau parinte sa se fi plans. Protestele liber-cugetatorilor nostri sunt, de fapt, o incriminare in numele dezincriminarii, asa cum comunismul experimenta dezumanizarea sub lozinca umanismului" - a mai spus Bartolomeu Anania in mesajul sau de sarbatori. (G.D.)


Despre autor:

Ziua

Sursa: Ziua


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.