Comisia de invatamant a Camerei Deputatilor s-a exprimat insa ferm impotriva interzicerii icoanelor si a simbolurilor din scoli si a recomandat Ministerului Educatiei si Cercetarii sa nu ia nici o decizie in favoarea scoaterii simbolurilor religioase din unitatile scolare, dupa cum cere eronat Consiliul National pentru Combaterea Discriminarii (CNCD), informeaza Rompres.
Presedinta Comisiei, Lia Olguta Vasilescu, a subliniat ca peste 150 de asociatii si organizatii au trimis comisiei adrese prin care se pronuntau impotriva scoaterii insemnelor din scoli. Directorul general pentru invatamant preuniversitar din cadrul MEdC, Liliana Preoteasa, a afirmat ca ministerul nu trebuie sa interzica simbolurile religioase din scoli, cu atat mai mult cu cat nu exista nici un document prin care sa se impuna prezenta icoanelor in unitatile scolare. "Nu MEdC trebuie sa ia o hotarare. Daca ni se va impune o decizie noi o vom respecta", a spus reprezentantul ministerului. Deputatul PNL Mircea Pusca a declarat ca, in cazul in care se pune problema scoaterii icoanelor din scoli, se va putea pune si problema daramarii bisericilor, intrucat sunt la vedere pe strada si pot deranja pe unii, "Dumnezeu nu poate fi supus la vot", a adaugat el.
CNCD trebuie sa revoce Hotararea
Mai multe organizatii, printre care Centrul pentru Resurse Juridice condus de presedinta SOROS Open Network, Renate Weber, Liga Pro Europa a Smarandei Enache, cercetata de CNSAS pentru trecutul sau controversat, Asociatia Pro Democratia, prin semnatura lui Cristian Pirvulescu, desi nu toti membri acesteia sunt de acord cu presedintele ei, "Libertatea de Constiinta" unde impreuna cu Remus Cernea se afla Gabriel Andreescu, ACCEPT, ONG Hyde Park si altele, au sustinut demersul anti-crestin al lui Emil Moise din Buzau.
Asociatia Civic Media a lansat inca de la inceputul scandalului aberant sustinut de asociatiile ateiste din Romania o campanie care a dus la crearea Coalitiei pentru respectarea sentimentului religios. La www.civicmedia.ro si-au reunit eforturile mii de elevi, profesori si personalitati ale lumii academice si artistice impreuna cu 150 de organizatii si institutii romanesti. Civic Media continua campania, inclusiv prin contestatii oficiale la CNCD si sesizarea instantei, pana la revocarea oficiala a Hotararii aberante. (G.D.)