Atacantul dinamovist este dorit de penultima echipa din Primera Division, Real Sociedad San Sebastian.

Dupa plecarea lui Ionel Ganea, Dinamo este aproape de despartirea de celalalt marcator important al echipei, Claudiu Niculescu. Cotidianul spaniol „El Mundo Deportivo" afirma ca jucatorul este dorit de conducerea tehnica a bascilor de la Real Sociedad. Clubul din San Sebastian intentiona chiar sa trimita un reprezentant la Londra, pentru a-l urmari pe roman la meciul cu Tottenham, intentie la care s-a renuntat din cauza accidentarii „subiectului". Pista Niculescu a fost activata dupa ce bascii au ratat transferul lui Federico Higuain, de la Nueva Chicago. „Atacantul de 30 de ani ar putea veni pentru circa un milion de euro", scrie „El Mundo Deportivo". Real Sociedad nu este novice pe piata transferurilor din Romania, clubul interesindu-se in vara si de stelistii Dica si Goian. Dar in vreme ce cotidianul spaniol da ca aproape certa venirea lui Niculescu la Sociedad, antrenorul „ciinilor rosii", Mircea Rednic, dezminte informatia: „Nu mai pleaca nimeni de la Dinamo. Nici Ze Kalanga, nici Niculescu. Claudiu tocmai si-a prelungit contractul cu Dinamo. La fel si Danciulescu", a spus Puriul. Mai mult, Dinamo intentioneaza sa se intareasca in aceasta iarna cu un atacant de cinci stele. „Chiar miine (n.r. astazi) ma voi intilni cu un atacant care evolueaza in prima divizie spaniola", a adaugat Rednic.

„Ciinii" nu se musca intre ei

Dinamo pare sa ia de la Rapid nu doar jucatori, ci si apetenta pentru scandal. Recent, au aparut zvonuri care sustineau ca Rednic si Borcea s-ar fi certat. Cei doi nu s-ar fi inteles in ceea ce priveste transferul lui Marius Croitoru, de la FC Vaslui, dorit de antrenor, dar respins de Borcea din cauza pretului prohibitiv. In schimb, la echipa a ajuns mijlocasul stinga Silviu Balace, de la Timisoara, care nu ar fi in gratiile antrenorului. „Nici vorba de cearta intre mine si Borcea. Toate transferurile sint facute la sugestia mea. Ca sa lamurim lucrurile, primul la mine pe lista era Balace, nu Emeghara", a clarificat situatia antrenorul.

Munteanu s-a razgindit

Anuntata ca o mare lovitura data de Rapid, plecarea lui Catalin Munteanu spre Giulesti s-a dovedit a fi o gogoasa de Craciun. Jucatorul, dupa propriile declaratii, ramine la Dinamo, acceptind „orice concurenta". „Am discutat cu Giovanni Becali si am decis sa nu plec, desi am avut mai multe oferte superioare celei de la actuala mea echipa". Chiar daca el a fost cel care l-a pus pe lista de transferuri, Mircea Rednic este multumit ca Munteanu a ramas in Stefan cel Mare: „Apreciez gestul lui ca vrea sa joace la Dinamo. Este un jucator bun si a demonstrat asta. Ma bucur ca voi avea concurenta pe posturi".

Ganea voia un contract mai mare

Desi beneficia de cel mai mare contract la Dinamo, Ganea a ales sa paraseasca echipa din Stefan cel Mare, nemultumit fiind ca actionarii nu ii propun un contract pe o perioada mai indelungata. „Eu si Cristi Borcea am facut tot ce am putut putut pentru a-l pastra pe Ganea. A avut cel mai mare contract de la Dinamo. Juca, nu juca, el isi lua primele. A fost insa o problema legata de durata contractului".

Tratative avansate cu Lobont

Deficitari la capitolul portar, dinamovistii isi doresc in continuare aducerea lui Bogdan Lobont in Groapa. „Aveam sanse mari sa-l aducem pe Lobont in Stefan cel Mare. Am vazut insa ca un actionar a declarat ca transferul a picat. Nu cred ca este definitiv. Daca Lobont va accepta sa vina pe un salariu mai mic, se va realiza. Noi facem eforturi sa-l aducem, dar este totusi un portar". Tot pe lista de posibile achizitii se afla si armeanul Karamian. „Sint sanse ca Artiom Karamian sa vina in Stefan cel Mare. Mari-mici, vom vedea", a concluzionat Rednic.