Lewis Libby, acuzat ca a indus in eroare justitia in privinta dezvaluirii identitatii agentului CIA Valerie Plame, il va cita pe fostul sau sef, vicepresedintele Dick Cheney, ca martor, in procesul sau care va incepe in ianuarie. William Jeffers, unu
Lewis Libby, acuzat ca a indus in eroare justitia in privinta dezvaluirii identitatii agentului CIA Valerie Plame, il va cita pe fostul sau sef, vicepresedintele Dick Cheney, ca martor, in procesul sau care va incepe in ianuarie. William Jeffers, unul dintre avocatii lui Libby, a certificat citarea vicepresedintelui, dar Cheney nu a confirmat informatia. Libby este acuzat ca a indus in eroare justitia in legatura cu continutul conversatiilor sale cu mai multi jurnalisti chiar inainte de publicarea, in iulie 2003, a unor articole care au dezvaluit ca Valerie Plame, sotia unui fost ambasador american care negase declaratiile administratiei Bush privind cumpararea de uraniu de catre Irak, era agent CIA. Inculpat pentru sperjur, marturie falsa si obstructionarea justitiei, Libby risca 30 de ani cu inchisoarea. Avocatii vor sa arate ca el nu a mintit justitia in mod constient, ci s-a inselat, din cauza numeroaselor subiecte de actualitate de care era preocupat in iulie 2003.


Despre autor:

Cotidianul

Sursa: Cotidianul


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.