Curtea de Apel Bucuresti (CAB) a admis, ieri, cererea de revocare a mandatului de arestare preventiva a lui Vadim Benyatov (foto), urmarit penal pentru spionaj, in "Dosarul Privatizarilor", dispunand inlocuirea acestuia cu interdictia de a nu parasi
Curtea de Apel Bucuresti (CAB) a admis, ieri, cererea de revocare a mandatului de arestare preventiva a lui Vadim Benyatov (foto), urmarit penal pentru spionaj, in "Dosarul Privatizarilor", dispunand inlocuirea acestuia cu interdictia de a nu parasi tara. Judecatorul si-a motivat decizia spunand ca procurorii s-au grabit la arestarea acestuia, nerespectand procedurile legale. Benyatov va ramane insa in arest pana la solutionarea recursului formulat deja de procurori si care se va judeca astazi la Inalta Curte de Casatie si Justitie. In opinia avocatului lui Benyatov, Cristian Iordanescu, consultantul strain ar trebui pus in libertate imediat, pentru ca mandatul de arestare a fost revocat. Curtea de Apel a ramas in pronuntare in 15 decembrie cu privire la recursul inaintat de Benyatov. Atunci, el a incercat sa convinga instanta sa-l lase in libertate, intrucat este grav bolnav, suferind de cancer.
De asemenea, avocatii lui Benyatov au declarat ca acesta nu reprezinta un pericol pentru opinia publica si nu exista probe care sa ateste ca el a savarsit infractiunea de spionaj. Mandatul de arestare preventiva pe care Curtea de Apel l-a revocat ieri a expirat pe 18 decembrie, dar a fost prelungit cu 30 de zile. Luni seara, Curtea Suprema a decis ca Benyatov alaturi de ceilalti trei inculpati aresati in acest dosar sa fie cercetati in continuare in stare de arest, si a respins recursul acestora cu privire la prelungirea mandatelor. (A. GhiciuScA)


Despre autor:

Ziua

Sursa: Ziua


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.