Astazi, la Palatul Cotroceni, membrii Consiliului Suprem de Aparare a Tarii se reunesc in ultima sedinta din acest an pentru a analiza, printre altele, situatia tensionata din interiorul Serviciului de Protectie si Paza. Asa cum ziarul ZIUA a prez
Astazi, la Palatul Cotroceni, membrii Consiliului Suprem de Aparare a Tarii se reunesc in ultima sedinta din acest an pentru a analiza, printre altele, situatia tensionata din interiorul Serviciului de Protectie si Paza. Asa cum ziarul ZIUA a prezentat la inceputul acestei saptamani, in interiorul SPP se manifesta o stare de nemultumire in legatura cu procesul de reorganizare demarat de generalul Pahontu si de pastrarea in cadrul institutiei a fostilor securisti.
Membrii CSAT vor analiza si noua Metodologie de organizare si executare a interventiei contrateroriste elaborata de Serviciul Roman de Informatii. George Maior, directorul SRI, si Claudiu Saftoiu, directorul SIE, vor prezenta sefului statului situatia operativa curenta si de perspectiva privind sistemul national de prevenire si combatere a terorismului, precum si modul cum functioneaza Centrul de Conducere Operativa Antiterorista. Directorii SRI si SIE vor face si o evaluare a riscurilor de securitate economica cu potential de compromitere a includerii Romaniei in culoarele de transport international al gazelor naturale si al titeiului.
Ministrul Frunzaverde si amiralul Marin vor supune atentiei CSAT planul-cadru de continuare a procesului de restructurare si modernizare a Armatei Romaniei in anul 2007 si Planul de intrebuintare a fortelor la misiuni in afara teritoriului statului roman, in anul 2007.
Politia aeriana NATO
De asemenea, reprezentantii Ministerului Apararii vor prezenta detalii referitoare la participarea Romaniei cu forte si mijloace pentru executarea de misiuni de "Politie Aeriana", in afara teritoriului national.
Membrii CSAT vor adopta si recomandari pentru protectia speciala a fondurilor arhivistice aflate in pastrarea Arhivelor Nationale si la creatorii si detinatorii de arhiva. Cu aceeasi ocazie, vor fi analizati factorii de risc privind sustragerea, distrugerea sau folosirea in alte scopuri decat cele prevazute de lege a documentelor de arhiva.
Generalul Tudor Tanase, directorul Serviciului de Telecomunicatii le va prezenta membrilor CSAT stadiul si perspectivele implementarii sistemelor de radiocomunicatii mobile "TETRA" in Romania. Astazi, CSAT va aproba infiintarea unei baze industriale integrate care sa asigure suportul logistic necesar indeplinirii obiectivelor de securitate nationala, axata pe industria de aparare. Varujan Vosganian va prezenta stadiul in care se afla procesul de privatizare a societatilor comerciale din industria de aparare.


Despre autor:

Ziua

Sursa: Ziua


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.