Washington (de la corespondentul nostru). Si anul acesta presedintele Roosewelt a inaugurat conform traditiei, pomul de Craciun din Washington.
In parcul Lafayette din fata Casei Albe, inconjurat de un numeros public si de cateva mii de copii,
Washington (de la corespondentul nostru). Si anul acesta presedintele Roosewelt a inaugurat conform traditiei, pomul de Craciun din Washington.
In parcul Lafayette din fata Casei Albe, inconjurat de un numeros public si de cateva mii de copii, presedintele Americii a vorbit despre nasterea lui Isus, si despre marele simbol pe care-l reprezinta venirea pe lume a Mantuitorului.
Presedintele a vorbit apoi despre conferinta pan - americana dela Lima si s' a declarat multumit de rezultatele ei. Intre altele Roosewelt a spus:
"A sosit timpul ca toti sa lucreze pentru creiarea unei stari de spirit bazata pe bunavointa intre oameni. Noi vom face totul ca dusmania si dorinta de a-si apropia ce este al altuia sa dispara din sufletele oamenilor".
Si a incheiat cu aceste cuvinte impresionante:
"Reinoiesc juramantul ca voiu face totul pentru a grabi venirea zilelor cand oamenii nu vor mai ridica sabiile unii contra altora si omenirea nu va mai fi strabatuta de spiritul razboinic de pana acum".
ZIUA, 20 decembrie 1938


Despre autor:

Ziua

Sursa: Ziua


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.