Fostul presedinte Emil Constantinescu a decernat ieri premiile Fundatiei Generatia Europeana XXI pentru tinerii cu performante deosebite intr-o serie de domenii si a acordat burse de studiu. Premiile au constat in carti si un curs gratuit de consulti
Fostul presedinte Emil Constantinescu a decernat ieri premiile Fundatiei Generatia Europeana XXI pentru tinerii cu performante deosebite intr-o serie de domenii si a acordat burse de studiu. Premiile au constat in carti si un curs gratuit de consulting, precum si camere video pentru cele mai bune doua eseuri, iar bursele vor oferi sansa castigatorilor de a face stadii de un an sau un an si jumatate la cele mai mari universitati din Europa, pe care si le vor alege singuri. Presedintele Fundatiei Generatia Europeana XXI, Constantinescu a acordat si Bursa Paideia pentru cel mai bun eseu elaborat de un elev - Elena Dancu, studenta in anul I la Facultatea de Filologie a Universitatii Bucuresti. "Generatia Europeana XXI mi-a dat un motiv sa ma intorc acasa. Vroiam sa plec sa invat, apoi sa raman acolo", a declarat ea. Castigatorii celorlalte burse au fost: la Sectiunea sanatate fizica si intelectuala - Costin Ciobanu; la Sectia educatie, cercetare, stiinta - Sanziana Costache; Agricultura si mediu inconjurator - Costin Ionita; Societate si comunicare - Diana Burlacu; Cultura, credinta - Adrian Cazacu; Geopolitica, geostrategie, securitate nationala - Florin Sperlea, Relatii internationale - Razvan Pantelim. Fostul sef al statului a afirmat ca toti cei premiati in cadrul galei "intruchipeaza esenta si viitorul natiunii romane". "Oamenii de azi trebuie sa creada in valori si de aceea noi nu trebuie sa ne oprim aici. Avem o datorie de a nu lasa aceasta bogatie sa se iroseasca. Trebuie sa obligam societatea sa cunoasca aceste valori", a adaugat Constantinescu. (R.I.P.)


Despre autor:

Ziua

Sursa: Ziua


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.