Tripla campioana olimpica de la Atena, Catalina Ponor, si-a reluat deja pregatirea si viseaza ca un element de la cel mai dificil aparat sa-i poarte numele.

Retrasa din activitatea competitionala dupa Europenele de la Volos, tripla campioana olimpica de la Atena, Catalina Ponor, nu a putut sta prea mult timp departe de sala de gimnastica. „Mi-a fost dor de gimnastica si am simtit din nou dorinta de a intra in sala. In plus, declaratiile rauvoitoare ale unora referitoare la mine m-au determinat sa revin pentru a le demonstra ca nu au dreptate. Voi face tot ce-mi sta in putere pentru a reveni in forma si sper sa ajung sa reprezint Romania la Mondialele de anul viitor, si mai departe la Olimpiada de la Beijing", a declarat Catalina Ponor, care si-a reziliat, de curind, contractul cu televiziunea japoneza din cauza unei accidentari: „Nu este decit o ruptura de gamba, care isi revine repede".

Fara surplus de greutate

Dupa mai putin de opt luni de repaus, eleva antrenorului Matei Stanei si-a reluat deja pregatirea, la Constanta. Chiar daca initial anuntase ca va reveni la antrenamente pe 1 martie, Catalina nu a mai putut astepta. „Eram sigur ca nu poate sta departe de sala. Desi convenisem sa ne reluam pregatirea in martie, la intoarcerea din Japonia, Catalina mi-a zis: «De ce sa mai asteptam pina atunci, hai sa ne apucam de treaba». Deocamdata facem patru antrenamente in sala si doua-trei sedinte de alergari pe plaja. Ne axam pe pregatirea fizica, pentru ca de asta are nevoie Catalina. Nu vreau sa risc vreo accidentare, tocmai de aceea o luam usor. Momentan, vad la ea un mare chef de antrenamente", a declarat antrenorul Matei Stanei. Chiar daca a stat „pe tusa" mai multe luni, Catalina nu are probleme cu surplusul de kilograme. ,,Are 54 kg si un pic, la fel ca si iarna trecuta. La concursuri avea 53 kg, deci nu e o diferenta prea mare", a mai spus antrenorul constantean. Chiar daca va pune accent pe birna - „este punctul ei forte si isi doreste sa faca la acest aparat un element care sa-i poarte numele", a declarat Matei Stanei - Catalina este decisa sa ajute echipa Romaniei si la alte doua aparate: sol si sarituri.

Renta viagera pentru doua luni

Decisa sa puna punct carierei, Catalina isi depusese, in vara, cererea de renta viagera, pe care urmeaza sa o primeasca abia din ianuarie 2007. „Voi rezilia cererea in momentul in care ma voi pune serios pe treaba, prin martie. Deocamdata nu fac decit sa ma acomodez cu sala", a spus Catalina. Pentru ca isi va relua pregatirea propriu-zisa abia in martie, Ponor va rata Europenele de anul viitor, programate la inceputul lunii aprilie: „Am stabilit clar obiectivul la club: participarea la Mondialele de anul viitor", a adaugat Matei Stanei.

Federatia asteapta

Daca in prezent se pregateste ca sportiva a clubului din Constanta, anul viitor, Catalina ar putea face parte din nou din lotul olimpic. „Totul depinde de ea. Personal, am avut senzatia ca nu a spus totul in gimnastica. Revenirea la lotul olimpic depinde de cit de dornica este Catalina sa se implice in pregatire. Vom discuta cu ea dupa sarbatori si vom vedea ce e de facut. Daca va fi in forma, categoric ne va fi utila", a declarat presedintele Federatiei Romane de Gimnastica, Adrian Stoica.