Dupa votul plenului reunit al Parlamentului pe marginea bugetului de stat, cei 24 de senatori si deputati sustinatori ai Platformei liberale au anuntat ca parasesc partidul, acuzand totodata "esecul conducerii PNL".
Cei opt senatori care
Dupa votul plenului reunit al Parlamentului pe marginea bugetului de stat, cei 24 de senatori si deputati sustinatori ai Platformei liberale au anuntat ca parasesc partidul, acuzand totodata "esecul conducerii PNL".
Cei opt senatori care s-au desprins din PNL sunt Viorel Arion, Mihai Cinteza, Gheorghe Flutur, Nicolae Vlad Popa, Ionut Popescu, Ovidiu Radoi, Mihai Tabuleac, Dan Sabau. Acestora li s-au adaugat 16 deputati: Romica Andreica, Horatiu Buzatu, Marian Hoinaru, Mircea Iustian, Corneliu Momanu, Viorel Oancea, Dumitru Pardau, Sorin Paveliu, Florin Popescu, Vasile Pruteanu, Gabriel Sandu, Cornel Stirbet, Dragos Ujeniuc, Petre Ungureanu, Dorinel Ursarescu, Claudiu Zaharia. "Senatorii si deputatii liberali care participa la crearea Partidului Liberal Democrat isi prezinta astazi (ieri - n.r.) demisiile din randurile PNL si din grupurile parlamentare ale PNL", a declarat fostul ministru al Agriculturii, Ghorghe Flutur. Acesta a reprosat actualei conduceri a PNL ca nu a fost in stare "sa propuna un drum corect si coerent pentru liberalismul romanesc". "Conducerea PNL a incetat sa mai reprezinte valorile liberale, principiile si practicile liberale", a mai comentat Flutur, subliniind ca demersul lor exprima totodata increderea ca "proiectul politic al PLD poate salva liberalismul si poate ordona scena politica romaneasca".
Platformistii s-au aratat increzatori ca PLD va avea succes si va reusi in scurt timp sa devina o alternativa credibila pentru electoratul liberal, de centru-dreapta.
Flutur a spus ca demisonarii vor ramane "fideli" electoratului care i-a trimis in Parlament. "Totodata, ne vom consulta cu partenerii nostri, PD, pentru ca ne consideram partea legitima a Aliantei DA", a adaugat fostul vicepresedinte liberal. Flutur a mai spus ca platformistilor li s-a alaturat si deputatul independent de Gorj, Ion Stoica.
Un nou grup parlamentar
Demisonarii si-au declarat si intentia de a forma un grup parlamentar separat, in fiecare Camera a Parlamentului. Deputatii au solicitat deja conducerii Camerei sa le puna la dispozitie o sala, un autoturism si personal tehnic. Si senatorii si-au exprimat aceeasi dorinta. In replica, presedintele Senatului, Nicolae Vacaroiu, le-a taiat elanul. El a spus ca platformistii se pot organiza ca un grup in cadrul acestei Camere a Parlamentului, dar nu pot beneficia de facilitatile aferente platite din buget: autoturisme, birouri, consilieri, experti. "In Regulament exista libertate. Ei (platformistii - n.r.) isi pot forma un grup, dar fara facilitatile pe care le au grupurile. Nici nu avem de unde sa le dam, ca sa fim sinceri", a spus Vacaroiu.


Despre autor:

Ziua

Sursa: Ziua


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.