E bine ca sportul nu intra in primele zece prioritati ale premierului. Asa s-a-ntimplat miracolul ca un om competent va ajunge sa conduca un departament caruia-i stie bine rostul.

Octavian Bellu nu e omul lui Boc, chiar daca va fi po
E bine ca sportul nu intra in primele zece prioritati ale premierului. Asa s-a-ntimplat miracolul ca un om competent va ajunge sa conduca un departament caruia-i stie bine rostul.

Octavian Bellu nu e omul lui Boc, chiar daca va fi poate imboldit, o vreme, sa-si ia carnet de PD-ist. Nici macar nu cred c-ar fi omul lui Basescu, recunoscator fiindu-i presedintelui ca i-a oferit o plasa eleganta, buna macar cit sa nu simta desprinderea si aterizarea de pe aparatul FRG-ului. Cred, pur si simplu, ca, dupa o viata masurata in cicluri olimpice si cintarita in kilograme de medalii pretioase, este un om de sport. Unul care a invatat calea si a ajuns pe propriile picioare in virf, desi, in afara adversarilor din arena, a avut destui neprieteni si printre cei care aveau Romania inscris pe treninguri. Sportul e singurul domeniu care are acum sansa sa aiba meritocratia ca filtru de valori si in structura de conducere. Nu total, din pacate. Algoritmul va avea grija, probabil, sa numeasca vicepresedinti si secretari dupa chipul si asemanarea fostului presedinte ANS. Gheorghe Florian-Carmen, anonimul venit din hochei, cel care a rasfatat cu augusta sa persoana fotoliile business-class ale companiilor aeriene, a intrat la loc in conserva. A avut insa timp suficient sa lase dire care se vor vedea mai clar dupa bilantul Beijing. Nu e el singurul vinovat. Dezastrul dureaza de mult si este firesc. Infrastructuri prabusite, antrenori jerpeliti si baza de selectie prea saraca sa-si cumpere prima pereche de incaltari de sport. Bellu nu poate face minuni cu buzunarele goale, dar este o premisa serioasa pentru loturile nationale sau pentru individualitatile talentate ca medaliile nasc medalii. Nimeni dintre managerii sportivi din Romania n-a deslusit ca el fiecare pas inainte si fiecare obstacol depasit. A declansat o hegemonie tricolora in gimnastica mondiala mai puternica decit in epoca Nadia si a dovedit ca nu e vorba doar despre sansa genetica!

Functia propusa lui Octavian Bellu este una perfida: daca o administrezi cinstit, aduce beneficii mai degraba succesorului tau. Campionii nu se cresc intr-un ciclu de guvernare. Si nu ajung pe podium daca sint membri PD, PSD sau PNL! Dupa o asemenea misiune, mustaciosul nu se mai poate intoarce sa antreneze codane pe birna oricita dragoste pentru sport i-ar curge prin vene! E un pas enorm pentru performanta si o dovada tirzie ca bunul-simt are loc si in viata politica. Daca rezista sabotajului financiar guvernamental si construieste solutii sustenabile, vor aparea si rezultatele. Ia ginditi-va putin! Daca ati fi oameni de afaceri, citi dintre dvs. s-ar fi incumetat sa-l lase pe Carmen sa-si faca siesta in avion pe banii dvs. din sponsorizari si citi vor avea de acum curajul sa investeasca in Bellu, un brand care produce aur de un sfert de secol?


Despre autor:

Cotidianul

Sursa: Cotidianul


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.