Centrul pentru Combaterea Criminalitatii Transfrontaliere (SECI) a primit din partea Biroului Federal de Investigatii (FBI) o donatie care cuprinde echipament informatic in valoare de 208.000 de dolari, informeaza Mediafax. Nicholas Taubman, ambasado
Centrul pentru Combaterea Criminalitatii Transfrontaliere (SECI) a primit din partea Biroului Federal de Investigatii (FBI) o donatie care cuprinde echipament informatic in valoare de 208.000 de dolari, informeaza Mediafax. Nicholas Taubman, ambasadorul Statelor Unite, a declarat, ieri, ca FBI a donat componenete hardware si software pentru optimizarea retelei de calculatoare din cadrul Centrului pentru Combaterea Criminalitatii Transfrontaliere cu scopul de a imbunatati viteza si siguranta schimbului de date rezultate din investigatii, cat si de a usura accesul la utilizarea retelei si capacitatea de comunicare vocala si prin fax cu ajutorul Internetului. "Obiectivul asistentei acordate de Statele Unite Centrului SECI este acela de a asigura viabilitatea de sine statatoare pe termen lung, precum si de a sprijini activitatea foarte importanta de aplicare a legii atat din cadrul SECI Bucuresti, cat si din statele membre ale centrului din regiunea balcanica. Schimbul rapid si sigur de informatii este vital pentru succesul SECI in combaterea crimei organizate din Balcani", a adaugat Nicholas Taubman. Centrul SECI este primul organism international cu sediul in Romania si a pornit de la o initiativa romaneasca acceptata de toate statele si sustinuta de SUA, Uniunea Europeana si organizatiile internationale de profil. Acordul SECI are drept scop intarirea capacitatii de actiune impotriva infractionalitatii transfrontaliere din Europa de sud-est.


Despre autor:

Ziua

Sursa: Ziua


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.