Capitanul nationalei a mizat pe brazilianul Kaka, in timp ce selectionerul s-a bazat pe viteza portughezului Cristiano Ronaldo. Detinator al Balonului de Aur, Fabio Cannavaro (foto) a obtinut si cele mai multe voturi in topul stabili


Capitanul nationalei a mizat pe brazilianul Kaka, in timp ce selectionerul s-a bazat pe viteza portughezului Cristiano Ronaldo. Detinator al Balonului de Aur, Fabio Cannavaro (foto) a obtinut si cele mai multe voturi in topul stabilit de FIFA pe baza preferintelor formulate de selectioneri si de capitanii reprezentativelor nationale. Campionul mondial cu Italia in 2006 a obtinut 498 puncte, fiind urmat, in ordine, de Zinedine Zidane (454), Ronaldinho (380) si Thierry Henry (317). Varianta feminina a fotbalistului anului a fost cistigata de brazilianca Marta, legitimata la un club din Suedia.

Pe tusa la nominalizari, romanii au fost totusi prezenti la urne datorita procedurii, dar au luftat cu gratie in desemnarea cistigatorilor. Astfel, capitanul nationalei Romaniei, Cristi Chivu, l-a creditat pe Kaka drept fotbalistul anului, brazilianul iesind abia pe locul al saptelea. Urmatorii jucatori votati de fundasul de la AS Roma au fost portughezii Cristiano Ronaldo si Deco, adica locurile 10 si 15. Nici selectionerul Victor Piturca nu a fost mai inspirat, el ghicind doar faptul ca Ronaldinho va fi ultimul pe podium, in timp ce primii in viziunea sa au fost Cristiano Ronaldo si Kaka. Inainte de a fi alungat de seicii din Kuweit pentru insubordonare, Mihai Stoichita a apucat si el sa dea un sprint la FIFA, gresind pe putin clasamentul primilor trei. In opinia sa, Zidane ar fi meritat primul loc, Cannavaro locul secund si germanul Miroslav Klose pe al treilea.


Despre autor:

Cotidianul

Sursa: Cotidianul


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.