Stefan Caltia nu este doar un artist a carui recunoastere a depasit demult granitele (lucrarile sale se afla in colectii private sau publice europene, atragand interesul muzeelor mai ales din spatiul scandinav), el detine de asemenea o cota important
Stefan Caltia nu este doar un artist a carui recunoastere a depasit demult granitele (lucrarile sale se afla in colectii private sau publice europene, atragand interesul muzeelor mai ales din spatiul scandinav), el detine de asemenea o cota importanta in cadrul vanzarilor de arta contemporana romaneasca. In acest context, pentru iubitorul de arta bistritean poate fi interesant sa vada picturi de data recenta ale maestrului, dar si cateva lucrari din colectii private.
De asemenea, cu ocazia expozitiei, va fi lansat un nou catalog-armonica ce contine sase cartI postale cu detalii din lucrari recente ale artistului.
Primul album cu acest format dedicat lui Stefan Caltia - catalogul-armonica - reprezinta o initiativa mai veche a Galeriei Posibila si sustine ideea operei de arta ce trebuie mai degraba privita decat vorbita. Realizat special pentru "Vanzatorul de aripi" la Bistrita, catalogul incearca sa ofere un nou pretext de dialog cu privitorul, mizand pe importanta detaliului, a povestii ce rezida in detaliu, din operele lui Stefan Caltia. Expozitia va ramane deschisa pana pe 20 ianuarie 2007. Galeria va fi inchisa in zilele de 25 si 31 decembrie 2006 si 1 ianuarie 2007.
Organizatorii sunt Mircea Oliv/Galeriile de Arta ale Uniunii Artistilor Plastici din Bistrita si Galeria Posibila din Bucuresti, cu sprijinul Consiliului Local Bistrita, al Primariei Municipiului, al Consiliului Judetean si al Centrului Judetean pentru Cultura. (L.D.)


Despre autor:

Ziua

Sursa: Ziua


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.