Dupa amicalul cu Spania, de la Cadiz, din aceasta toamna, castigat de "tricolori" cu 1-0, Nationala va avea parte in 2007 de alte trei meciuri de pregatire cu adversari de prim rang: Italia - 7 februarie (deplasare), Turcia - 22 august (acasa) si
Dupa amicalul cu Spania, de la Cadiz, din aceasta toamna, castigat de "tricolori" cu 1-0, Nationala va avea parte in 2007 de alte trei meciuri de pregatire cu adversari de prim rang: Italia - 7 februarie (deplasare), Turcia - 22 august (acasa) si Germania - 12 septembrie (deplasare). Mai mult chiar, in 2008, inainte de turneul final al CE, Romania ar putea intalni Franta.
Anuntul meciurilor amicale din 2007 a fost facut ieri de catre Mircea Sandu, presedintele FRF, si de catre Ionut Lupescu, director general al federatiei, in cadrul unei conferinte de presa. "Am inceput campania pentru Euro 2008 inca din primavara acestui an, cu turneul din Cipru si cu stagiul din America. Din pacate, am pierdut doua puncte in preliminarii si ne pare rau pentru acestea. Am continuat cu amicalul din Spania si am incheiat anul cu o victorie. Am renuntat la turneul din Cipru pentru ca vreau sa jucam cu echipe tari: 7 februarie - Italia, 22 august - Turcia si 12 septembrie - Germania. Eu sper ca baietii sa capete experienta in aceste meciuri tari", a declarat Lupescu, dupa care a adaugat: "Lucram deja la proiectul pentru 2008. Am primit asigurari de la Michel Platini pentru un meci amical cu Franta, dar mai trebuie sa gasim alte trei echipe, pentru ca sunt patru date libere". Presedintele FRF, Mircea Sandu, a completat, spunand ca Lupescu s-a folosit, pentru a perfecta amicalul cu Italia, si de ajutorul lui Florin Raducioiu, care a fost coleg cu selectionerul italian Roberto Donadoni la AC Milan. Lupescu a mai vorbit si de un proiect initiat de FRF, privind crearea unei competitii pentru selectionatele secunde ale tarilor din sud-estul Europei, ca o rampa de lansare pentru fotbalistii care depasesc varsta de 21 de ani si nu sunt in vizorul primelor reprezentative. Directorul general al FRF a reluat si tema construirii unui stadion de nivel european la Bucuresti, presedintele Mircea Sandu prezentand un document primit de la UEFA, prin care oficialii fotbalului european ar acorda Romaniei oricand organizarea unei finale de Cupa UEFA, daca tara noastra ar dispune de o arena de cinci stele. "Tendinta UEFA este sa se apropie de est, iar noi marsam pe aceasta. Observam ca finalele din anii urmatori au fost atribuite Rusiei si Turciei. Pentru finala UEFA din 2009 noi am avut cel mai bun dosar, dar am fost respinsi din cauza lipsei stadionului", a declarat Lupescu. "Avem promisiuni de la Primarie ca in 2007 vor incepe lucrarile la Stadionul National din Complexul Sportiv Lia Manoliu. Tribunele vor fi daramate si se va construi o arena cu 53.000 de locuri. Daca noi vom avea stadion bun, atunci cu siguranta vom organiza o finala la Bucuresti", a mai declarat directorul general al FRF. La randul sau, Mircea Sandu a declarat ca fiecare club din Liga 1 ar trebui sa-si construiasca un centru de copii si juniori, dupa modelul cluburilor din Franta.


Despre autor:

Ziua

Sursa: Ziua


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.