Magistratii Tribunalul Bucuresti au acordat, ieri, un nou termen, in 10 ianuarie 2007, pentru judecarea procesului "Rompetrol", din cauza lipsei de aparare a lui Sorin Pantis si Victor Eros, inculpati in acest dosar. Omul de afaceri Dinu Patriciu a d
Magistratii Tribunalul Bucuresti au acordat, ieri, un nou termen, in 10 ianuarie 2007, pentru judecarea procesului "Rompetrol", din cauza lipsei de aparare a lui Sorin Pantis si Victor Eros, inculpati in acest dosar. Omul de afaceri Dinu Patriciu a depus o plangere prin care a contestat scoaterea de sub urmarire penala in acest dosar a fostului director al Rompetrol John Works, acuzat pentru inselaciune in conventii, spalare de bani si complicitate la abuz in serviciu. Avocatul lui Patriciu, Ovidiu Budusan, a explicat instantei ca acesta a avut calitatea de invinuit in dosar, insa procurorii au dispus scoaterea lui de sub urmarirea penala si ca admiterea plangerii ar face ca John Works sa-si redobandeasca calitatea de invinuit.
Instanta a respins conexarea cu acest dosar a plangerii, considerand ca nu are legatura cu dosarul "Rompetrol", si ca este necesara judecarea separata de o alta instanta a Tribunalului, deoarece ea a fost facuta impotriva unei ordonante a procurorilor, care nu se regaseste in dosarul primit de la Parchet.
Procurorii Directiei de Investigare a Infractiunilor de Criminalitate Organizata si Terorism (DIICOT) au finalizat, la inceputul lunii septembrie, urmarirea penala si au dispus trimiterea in judecata a omului de afaceri Dinu Patriciu acuzat de mai multe infractiuni in dosarul "Rompetrol". (A. GHICIUSCA)


Despre autor:

Ziua

Sursa: Ziua


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.