In ierarhia CCA, Sorin Corpodean a iesit primul, iar „Brad Pitt" pe locul patru.

Ascensiunea abrupta a fotbalului romanesc pe plan european din ultimii trei ani ar putea fi secundata si de cea a arbitrilor, chiar daca tot mai multe voci acuza in termeni duri prestatiile „fluierasilor". Prezent la banchetul de final de an organizat de presedintele Asociatiei Municipale de Fotbal Bucuresti, Vasile Avram, presedintele Comisiei Centrale a Arbitrilor, Gheorghe Constantin, a anuntat, pe fundal de muzica lautareasca, posibilitatea ca arbitrajul romanesc sa revina in Liga Campionilor. „Din semnalele noastre, vom avea un arbitru in Liga Campionilor in editia viitoare. Nu are nici o legatura cu numarul de echipe romanesti care vor fi acolo, ci doar cu prestatia arbitrilor", sustine seful CCA. Chiar daca s-a ferit sa se exprime concret, cele mai mari sanse de a promova in First Class, categorie ce i-ar permite sa „fluiere" la cel mai inalt nivel, le are bucuresteanul Alexandru Tudor, poreclit si Brad Pitt. „Eu stiu ceva, dar n-as vrea sa-i dezavantajez pe ceilalti doi din Second Class (n.r. - Sorin Corpodean si Cristian Balaj). De fapt, cel mai bine ar fi sa spun ca toti cei trei au sanse egale", ne-a declarat ieri Gheorghe Constantin.

Corpodean se astepta

Promovarea lui Alexandru Tudor vine dupa un sezon in care arbitrul din Capitala n-a excelat. Tudor a iesit abia pe locul patru in clasamentul intocmit de Comisia Centrala a Arbitrilor, pe baza rapoartelor de observare, precum si a parerilor membrilor CCA si a optiunilor arbitrilor FIFA.

Pe prima pozitie a podiumului s-a clasat Sorin Corpodean, si el contestat pe parcursul turului de campionat, mai ales in urma derby-ului Dinamo - Steaua. „Ma asteptam sa cistig. Atunci cind gresesti, fiecare meci conteaza cit unul, iar premiul se da pentru prestatiile din intregul an", a declarat Corpodean in cadrul unei serbari organizate simbata la Casa Fotbalului. Acesta a fost urmat in ierarhia intocmita de CCA de Cristian Balaj si de Augustus Constantin, in timp ce primii trei asistenti au fost desemnati Cristian Nica, Aurel Onita si Cornel Fecioru.

Arbitrii ramasi datori

Tragind linie peste acest sezon, cistigatorul Sorin Corpodean considera ca prestatiile arbitrilor se incadreaza in nota campionatului. „Primele etape au fost fara greseala, apoi au urmat etape cu erori mari de arbitraj, care au creat un fel de tsunami la adresa arbitrilor. Apoi au fost etape oscilante. Nu a fost un an mult mai bun decit altii. S-au facut pasi inainte, in privinta modului de colaborare cu CCA, dar sintem inca datori cu arbitraje mai bune", considera Sorin Corpodean.