Spania a acceptat, in sfirsit, legaturi aeriene cu Gibraltarul, teritoriul stincos dintre Europa si Africa pentru care se cearta cu Marea Britanie de 300 de ani. Simbata, compania Iberia a devenit prima care o sa aiba o cursa directa de


Spania a acceptat, in sfirsit, legaturi aeriene cu Gibraltarul, teritoriul stincos dintre Europa si Africa pentru care se cearta cu Marea Britanie de 300 de ani. Simbata, compania Iberia a devenit prima care o sa aiba o cursa directa de pasageri intre cele doua teritorii. Avionul a fost plin de oficialitati guvernamentale spaniole, autoritati municipale si jurnalisti, dar si de 50 de pasageri obisnuiti. Aproape simultan, un avion al British Airways a plecat catre Madrid. Aceste zboruri sint primele rezultate palpabile ale unui acord la care s-a ajuns in septembrie intre Spania, Marea Britanie si Gibraltar, de a renunta pentru moment la problema suveranitatii si de a incerca sa rezolve problemele de zi cu zi. Spania a cedat Gibraltarul Marii Britanii in 1713, dar nu a renuntat niciodata sa il ceara inapoi.


Despre autor:

Cotidianul

Sursa: Cotidianul


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.