Cea mai aglomerata vama a fost Nadlac, pe unde au intrat in Romania 9000 de romani. Politistii de frontiera spun ca se asteapta numai 20 de minute pe teritoriul Romaniei, la controlul documentelor, insa soferii afirma ca stau si pana la trei ore in U
Cea mai aglomerata vama a fost Nadlac, pe unde au intrat in Romania 9000 de romani. Politistii de frontiera spun ca se asteapta numai 20 de minute pe teritoriul Romaniei, la controlul documentelor, insa soferii afirma ca stau si pana la trei ore in Ungaria pentru a trece frontiera cu Romania. Traficul se va mentine aglomerat in vami cel putin pana luni dupa-amiaza, fiind asteptati sa ajunga romanii care lucreaza in tari mai indepartate, cum sunt Spania sau Franta. Pentru a se evita blocajele la Nadlac, autoritatile recomanda intrarea in tara si prin vamile Varsand sau Turnu. Pe de alta parte, traficul prin Vama Giurgiu a crescut in prima jumatate a lunii decembrie cu numai 3% fata de aceeasi perioada a lunii trecute, pentru ca mult mai putini romani lucreaza in Turcia sau Grecia, fata de cei care lucreaza in tarile vestice ale Europei. Autoritatile de frontiera de la Vama Giurgiu nu au suplimentat inca personalul de control. (G.M.)


Despre autor:

Ziua

Sursa: Ziua


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.