Dupa ani multi de balbe manageriale, UAP si-a intinerit conducerea in 2006, si efectul sangelui proaspat s-a vazut materializat imediat, printr-un Salon grandios ilustrat cu un Catalog de exceptie. "Lucrarile selectionate definesc Salonul prin rafinament, prospetime, inteligenta, profesionalism, facand demonstratia potentialului de care dispune UAP", scrie, in prefata Catalogului, presedintele UAP, Zamfir Dumitrescu. Tema Salonului a fost aleasa pentru a genera o singura categorie de premii: "Realitatea ca imagine a imaginilor", iar premiile au fost acordate pentru incurajarea creatiei tinere a artistilor Valer Sasu, Madalina Lazar, Anca Irinciuc, Maria Magdalena Pop, Bogdan Mateias, Mihai Balko, Vlad Dumitriu, Costin Ionita si Ioana Andrei.
Pentru a preintampina o intrebare cu iz politic de propaganda rudimentara, criticul Pavel Susara scrie in Catalog ca Salonul nu mai are nici o legatura cu intentiile si spiritul Cantarii Romaniei, iar motivatiile lui adanci trebuie cautate in memoria Saloanelor Interbelice.
Succesul Salonului este oferit de cele 400 de lucrari din toate domeniile, opere selectionate de un comitet alcatuit numai din artisti in fruntea caruia s-a aflat noul vicepresedinte la UAP, Marian Gheorghe. "Am un regret. Nu am avut destui bani sa tragem Catalogul in mai multe exemplare. Intrucat cererea este foarte, foarte mare, sper ca in lunile urmatoare oamenii cu bani si drag de frumos sa ofere Uniunii cateva mii de euro pentru a-l reedita", ne-a spus Marian Gheorghe.
Realizat cu doar 7700 de euro, in conditii grafice excelente, Catalogul pune la dispozitia colectionarilor si a iubitorilor de frumos o baza de date in 400 de imagini din care lipsesc doar cei care s-au ascuns in spatele intrigilor de salon de carciuma. Din cauza tirajului mic, circa 1000 de exmplare, Catalogul, din nefericire, nu este de vanzare. Totusi, pentru cei care au acces la Internet, Salonul poate fi vizitat si pe site-ul www.uap.ro, iar pentru cei care au timp de plimbare prin Bucuresti, n-ar strica o vizita la Sala "Constantin Brancusi", din Palatul Parlamentului, intrarea Izvor, unde pot admira operele de arta. Salonul UAP este deschis in fiecare zi intre orele 10-18.