Aleksandr Litvinenko a fost asasinat din cauza unui dosar compromitator despre o personalitate rusa influenta plasata la virful administratiei Putin. Fostul spion rus Iuri Svet, aflat acum in Statele Unite, a declarat ca Litvinenko fuse


Aleksandr Litvinenko a fost asasinat din cauza unui dosar compromitator despre o personalitate rusa influenta plasata la virful administratiei Putin. Fostul spion rus Iuri Svet, aflat acum in Statele Unite, a declarat ca Litvinenko fusese angajat de companii occidentale pentru a furniza informatii despre potentialii parteneri de afaceri din Rusia. Cu putin timp inainte de a fi otravit, Litvinenko a scris un raport despre cinci oameni de afaceri rusi, continind informatii compromitatoare despre un membru al administratiei Putin si i-a cerut ajutorul lui Svet. Acesta sustine ca dosarul intocmit de Litvinenko l-a determinat pe apropiatul lui Putin sa se retraga din afacere, pierzind "zeci de milioane de dolari". Ministrul rus al Apararii a sustinut neimplicarea Moscovei in asasinat, precizind ca Litvinenko nu a fost niciodata spion, ci un fost gardian de inchisoare, concediat din cauza pregatirii insuficiente, a inteligentei reduse si a atitudinii provocatoare.


Despre autor:

Cotidianul

Sursa: Cotidianul


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.