Consiliul local al Sectorului 2 a aprobat, vineri, cu 21 de voturi pentru, o abtinere si doua impotriva, contractul de parteneriat public privat pentru modernizarea Pietei Obor, astfel ca primarul Neculai Ontanu are acum "liber" sa autorizeze incepe
Consiliul local al Sectorului 2 a aprobat, vineri, cu 21 de voturi pentru, o abtinere si doua impotriva, contractul de parteneriat public privat pentru modernizarea Pietei Obor, astfel ca primarul Neculai Ontanu are acum "liber" sa autorizeze inceperea lucrarilor. Actuala piata agroalimentara va fi desfiintata, pe vechiul amplasament urmand sa fie realizata o constructie inalta de patru etaje, cu doua subsoluri pentru 1200 de locuri de parcare. La parter va fi piata, la etajul unu - spatii comerciale independente, dedicate vanzarii de lactate, branzeturi, carne, imbracaminte, articole de menaj, uz casnic si electrice -, etajele 2 si 3 vor avea parcaje pe doua niveluri, iar etajul 4 - birouri. Pana la finalizarea constructiei, primarul a decis ca toate cele 1100 de tarabe existente sa fie reasezate, 650 vor fi mutate in parcarea autovehiculelor din piata, 300 pe platoul central de langa Hala Obor si alte 50 in Piata Vatra Luminoasa. Noua piata are durata de executie de un an, cu termen de finalizare a lucrarilor la sfarsitul anului 2007, precum si transmiterea in folosinta gratuita a terenului aferent obiectivului de investitii.
Piata Obor, de peste 30.000 mp., este cea mai mare din tara, iar incercarile autoritatilor locale de a o moderniza - prin extinderea retelelor de apa, canalizare si construirea de parcaje - s-au lovit de indaratnicia comerciantilor, care s-au temut mereu ca isi vor pierde locul de vanzare la taraba. Pe de alta parte, institutiile de control si cumparatorii reclama lipsa unor conditii minime de igiena a vanzatorilor, specula si furtul la cantar.
Magda SEVERIN


Despre autor:

Ziua

Sursa: Ziua


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.