Echipa catalana a pierdut ieri finala Cupei Mondiale a cluburilor, 0-1 cu Internacional Porto Alegre.
Echipa braziliana a devenit ieri campioana mondiala a cluburilor dupa ce a trecut cu 1-0 de FC Barcelona, intr-un meci disputat la Yoko
Echipa catalana a pierdut ieri finala Cupei Mondiale a cluburilor, 0-1 cu Internacional Porto Alegre.
Echipa braziliana a devenit ieri campioana mondiala a cluburilor dupa ce a trecut cu 1-0 de FC Barcelona, intr-un meci disputat la Yokohama in prezenta a 67.000 de spectatori. Catalanii au dominat autoritar intalnirea, dar la final s-au declarat invinsi si mai au de asteptat pana la cucerirea singurului trofeu care le lipseste din palmares. Unicul gol al partidei a venit in minutul 82, autor Adriano, jucator abia intrat in teren. Campionii Europei au avut putine ocazii, cele mai mari fiind ratate de Gudjonssen si se parea ca meciul va intra in prelungiri, fiindca brazilienii au jucat precum o echipa foarte pragmatica de pe Batranul Continent, multumindu-se sa se apere in fata fortei ofensive a catalanilor. "Sunt in al noualea cer. Nu ma asteptam sa joc, dar sa intru si sa marchez golul victoriei este un vis devenit realitate", a declarat la final Adriano, eroul lui Internacional. "Acesta nu este un esec al echipei, ci al meu, ca antrenor. Imi asum intreaga responsabilitate. O infrangere nu este insa sfarsitul lumii, asa ca vom merge inainte", a declarat Frank Rijkaard, tehnicianul Barcelonei, dezamagit ca nu a putut fi mai bun decat compatriotul sau, Johan Cruyff, care, in 1992, pierdea Cupa Intercontinentala in fata altei echipe braziliene, Sao Paulo. Consolarea pentru spanioli a venit de la organizatori, care l-au desemnat pe Deco cel mai bun jucator al Campionatului Mondial al cluburilor. In finala mica, egiptenii de la Al Ahly au trecut cu 2-1 de mexicanii de la America. (B.G.)


Despre autor:

Ziua

Sursa: Ziua


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.