Patronul grupului german, Klaus Kleinfeld, a apelat la serviciile avocatului Klaus Volk, care l-a aparat si pe seful Deutsche Bank, Josef Ackermann. Presedintele consiliului de supraveghere, Heinrich von Piere, este consiliat de avocatul Sven Thomas,
Patronul grupului german, Klaus Kleinfeld, a apelat la serviciile avocatului Klaus Volk, care l-a aparat si pe seful Deutsche Bank, Josef Ackermann. Presedintele consiliului de supraveghere, Heinrich von Piere, este consiliat de avocatul Sven Thomas, care l-a reprezentat si pe fostul patron al conglomeratului Mannesmann, Klaus Esser.
Afacerea Mannesmann este considerata cel mai mare scandal economic postbelic din Germania. El a izbucnit in urma unei confruntari bursiere, din cauza unor prime platite dupa achizitionarea Mannesmann de catre grupul britanic Vodafone, in 2000. Acuzatiile impotriva celor sase directori vizati au fost, recent, abandonate, in schimbul platii a 5,8 milioane de euro catre justitie.
Perchezitiile efectuate la sediile Siemens, la jumatatea lunii noiembrie, au dezvaluit existenta conturi suspecte prin care care au fost finantate, timp de mai multi ani, mite acordate pentru obtinerea unor contracte. Grupul a recunoscut, marti, ca a descoperit plati suspecte de 420 de milioane de euro, efectuate in ultimii sapte ani, de peste doua ori mai mult decat estimasera, pana in prezent, anchetatorii.
Ancheta a atins deja directoratul central al grupul, din care un vechi membru, Thomas Ganswindt, a fost arestat preventiv, pentru a eviat o eventuala fuga, potrivit Parchetului din Munchen. Ganswindt a parasit Siemens la sfarsitul lunii septembrie, pentru a prelua conducerea grupului Elster, fostul Ruhrgas Industries, cu sediul la Luxemburg. Siemens nu a comentat inca arestarea lui Ganswindt.


Despre autor:

Ziua

Sursa: Ziua


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.