Consilierii municipali s-au certat, ieri, pe terenurile din Bucuresti, in special pentru cele referitoare la realizarea unei noi gradini zoologice si a unor parcari subterane.
Consilierii municipali au avut, ieri, de analizat peste 30 de
Consilierii municipali s-au certat, ieri, pe terenurile din Bucuresti, in special pentru cele referitoare la realizarea unei noi gradini zoologice si a unor parcari subterane.
Consilierii municipali au avut, ieri, de analizat peste 30 de proiecte incluse pe ordinea de zi a sedintei, multe dintre ele provocand vii discutii intre reprezentantii PSD si cei ai Aliantei PNL-PD. Proiectele de hotarare care au iscat polemici se refera la un teren pentru realizarea unui nou Parc Zoologic, in zona Lacul Morii, concesionari de lucrari pentru construirea a 20 de parcari subterane in centrul Bucurestiului si in alte zone cu trafic intens, precum si concesionarea fara licitatie publica a unor terenuri apartinand domeniului privat al municipiului Bucuresti. "Vrem sa stim din ce fonduri se va realiza noua Gradina Zoologica si ce se va intampla cu actuala Gradina Zoologica", a strigat consilierul PSD Victor Stan. Doru Giugula (PSD) a respins aprobarea proiectului de construire a parcajelor subterane, acuzandu-l pe primarul general Adriean Videanu de interese personale in acest demers. "Vreau sa stiu, domnule primar, cine face studiul privind utilitatea acestui proiect. Vreau sa-mi raspundeti acum, daca nu informez ca acesta este o mascare a unor milioane de euro, care sunt in interesul de grup al primarului general", a afirmat Giugula. Primarul Capitalei, Adriean Videanu, a refuzat sa-i raspunda consilierului, precizand, insa, ca il va da in judecata. Edilul-sef a aratat, in context, ca aceste obiective de investitii se fac in parteneriat public-privat si municipalitatea va puncta tariful pentru un loc de parcare, astfel incat sa fie cat mai mic. Dupa minute in sir de replici acide din partea consilierilor PSD, proiectele de hotarare au fost totusi aprobate in majoritatea lor, desi Giugula a contestat in repetate randuri procedura de validare a voturilor exprimate. Victor Stan a spus ca proiectele votate sunt de fapt respinse, pentru ca nu au intrunit cvorumul necesar. (M.S.)


Despre autor:

Ziua

Sursa: Ziua


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.