Antrenorul reprezentativei de polo a Romaniei este optimist in privinta proiectului guvernamental de construire a 60 de bazine si spune ca a primit asigurari de la ministrul Laszlo Borbely ca lucrarile vor fi demarate la mijlocul anului viitor. Totod
Antrenorul reprezentativei de polo a Romaniei este optimist in privinta proiectului guvernamental de construire a 60 de bazine si spune ca a primit asigurari de la ministrul Laszlo Borbely ca lucrarile vor fi demarate la mijlocul anului viitor. Totodata, Hagiu crede ca selectionata tricolora se va califica la JO 2008.
Domnule Vlad Hagiu, 2006 reprezinta un an foarte bun pentru poloul romanesc. Sunteti multumit?
Ca si in 2005, sunt foarte multumit. Si nu numai prin prisma rezultatelor. Au fost multi colegi, fosti jucatori, printre care rusul Zakirov si ungurul Kasas, care mi-au spus ca dupa locul 6 de la Mondiale greul abia incepe. Cred ca am reusit, insa, sa confirmam si prin locul 4 obtinut la Euro 2006. Astfel, dupa 13 ani, am intrat din nou in careul de asi al poloului european.
Performantele au atras si implicarea Guvernului in constructia de bazine.
Este cea mai mare realizare. Iar aici trebuie sa remarc implicarea deosebita a presedintelui George Gaita. Impreuna cu ministrul Cristian David a fost si a discutat cu premierul Tariceanu. A ajuns si la ministrul delegat Laszlo Borbely, cu sprijinul caruia s-a initiat acest proiect. De altfel, impreuna cu domnii Gaita, Grintescu si Iamandi, am fost la domnul ministru si am primit asigurari ca din vara anului viitor vor incepe lucrarile. De ce din vara? Pentru ca se cauta pana atunci proiecte viabile, pentru bazine ultramoderne, cu solutii pentru "decapotabile", care sa fie deschise vara si iarna acoperite.
Va asteapta un nou an dificil. Ce v-ati propus?
"Nebunia" noastra este sa privim din tribuna meciurile turneului de calificare la JO 2008, de la Oradea. Este o ambitie, dar am aratat ca ne putem bate de la egal la egal cu echipele mari. E drept, mai putin cu Serbia si Ungaria. Vrem sa obtinem calificarea intr-una din cele trei oportunitati din acest an: Mondiale, Liga Mondiala si turneul european din Grecia. In caz contrar, vom merge si ne vom bate pentru ultimele trei locuri olimpice la Oradea 2008.
Apropo de Oradea, aici, in februarie 2007, va avea loc un puternic turneu international.
Sper sa fie la Oradea! Fac apel, in acest sens, la edili si oficialitati pentru urgentarea lucrarilor de la bazinul olimpic, pentru ca ar fi pacat sa schimbam locatia in ultimul moment. Cred ca este o mandrie pentru noi toti ca dupa 29 de ani echipa Ungariei, un simbol al poloului mondial, revine in Romania. Va fi un turneu tare, cu Ungaria, Grecia, Germania si Croatia. Iar faptul ca doi dintre cei mai valorosi antrenori ai lumii, croatul Rudic si ungurul Kemeny, vor veni cu echipele la Oradea trebuie sa fie un stimul in plus pentru finalizarea lucrarilor in timp util.


Despre autor:

Ziua

Sursa: Ziua


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.