Tigari, cafea si alcool, produse in valoare de circa 300.000 de euro, au trecut neobservate mult trimp. "Vicele" Mihai Stefan Babalean (31 de ani), membru al PRM, supraveghea, asternea covoare, paturi, cartoane si saltele peste fasia arata si chiar a
Tigari, cafea si alcool, produse in valoare de circa 300.000 de euro, au trecut neobservate mult trimp. "Vicele" Mihai Stefan Babalean (31 de ani), membru al PRM, supraveghea, asternea covoare, paturi, cartoane si saltele peste fasia arata si chiar a pietruit un drum sa nu se vada pe unde merg masinile ticsite cu tigari dinspre Ucraina catre Romania. Complicii sai: Danut U., sotia sa, Luminita, Radu Gheorghe P. si concubina lui, Domnica Nadia G.. La "fratii" din nordul Bucovinei a gasit si aliati: vreo sapte ucraineni. Doi dintre ei - Ilie C. si Vasile O. - se ocupau de transport iar ceilalti ajutau la incarcarea si descarcarea marfii. Politistii de frontiera "au intrat pe fir" acum o luna. Unul dintre ei a fost contactat de contrabandisti ca sa-l mituiasca. Politistul le-a spus celor de la anticoruptie. In ziua de 13, ghinionista pentru infractori, oamenii legii au actionat, coordonati de procurorii DIICOT, chiar pe la ora 4.00, "cand e somnul mai dulce". Contrabandistii au fost prinsi cand treceau peste granita 150.000 de pachete de tigari. La mai multe domicilii au fost gasite peste 360.000 de pachete de tigari, cafea, alcool si patru masini folosite la "actiunea" de transport si supraveghere a contrabandei. Cinci ucraineni au fugit dar trei au fost prinsi de Politia ucrainiana care a si demarat o ancheta. Viceprimarul si alti patru complici au fost arestati iar doi sunt dati in urmarire generala.


Despre autor:

Ziua

Sursa: Ziua


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.