Robert Turcescu va lansa, duminica, Societatea Jurnalistilor Profesionisti (SJP), care va avea printre obiective realizarea unui recensamant al ziaristilor romani. "Societatea va fi o organizatie de elite, si nu una de masa", a declarat Turcescu pent
Robert Turcescu va lansa, duminica, Societatea Jurnalistilor Profesionisti (SJP), care va avea printre obiective realizarea unui recensamant al ziaristilor romani. "Societatea va fi o organizatie de elite, si nu una de masa", a declarat Turcescu pentru HotNews. Ziaristul a anuntat ca scopul principal al asociatiei va fi impunerea unui standard profesional pentru breasla jurnalistilor. "Anul 2007 va aduce presei din Romania atat oportunitatea obtinerii unor fonduri importante pentru formarea jurnalistilor, cat si aparitia unor provocari majore. Vom incerca sa accesam aceste fonduri pentru a ajuta la profesionalizarea breslei", a spus Turcescu. SJP va organiza pentru viitorii sai membri sesiuni de training, precum si schimburi de experienta cu jurnalisti din redactiile occidentale. Societatea este sustinuta de Asociatia Jurnalistilor din Germania, cea mai mare asociatie profesionala de acest gen din Europa. Lansarea oficiala a SJP va avea loc duminica, 17 decembrie, ora 12,00, la Euro Hotel International. (HotNews)


Despre autor:

Ziua

Sursa: Ziua


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.